Vinduesmaling – Sådan gør du

Vinduesmaling er ganske ligetil. Som underlag kan man købe plastic-stykker i A4-størrelse, men et glat plasticchartek er faktisk lige så godt. Læg dit motiv under plastic-stykket eller ind i chartek’et, og tegn stregerne op med sort eller en anden af konturfarverne. Lad det tørre i 2 timer, og fyld så ud med maling (husk at male eventuelle “huller” med gennemsigtig maling, så motivet bliver stabilt nok til at blive flyttet).

Laget af maling skal være temmelig tykt, og med de første par motiver kan det være nødvendigt at “male” motivet to gange, indtil man får fornemmelse af, hvor tykt laget skal være fra starten. Dette afhænger dog meget af hvilket mærke malingen er. Glass Deco fra boghandleren kræver to lag, hvorimod Gallery Glass fra Panduro er tyktflydende nok til at det kun skal have ét lag.
Hvis det føles som om, du er ved at hive det ud af facon, når du løfter det fra plastic-arket, skal det have et lag til. Hvis det let bøjer ind over sig selv og klistrer sammen, er det ikke tørt nok, selv om det føles tørt.

Lad det tørre et døgns tid eller to, så kan motivet tages af plastic’en og sættes op på vinduer, køleskabe, spejle eller lignende.

Til frithængende uroer kan man købe lidt tykkere og stivere plastic. Når motivet er tørt klippes det ud, stadig med plastic’en bagpå.


Sider om vinduesmaling:

Vinduesmaling
Sådan gør du
Inspiration

6 kommentarer til “Vinduesmaling – Sådan gør du

 1. Rie siger:

  Hej Erni

  Det tror jeg ikke. Jeg har ikke prøvet, men jeg ville ikke turde bruge akrylmaling…

  Du kan købe en særlig vinduesmaling, som er lavet til at kunne klistre på glatte overflader som vinduer, spejle og den slags. Den er også lavet til at man nemt kan pille den af vinduet igen, og evt. sætte den op et andet sted.

  Du kan købe den i de fleste boghandlere og hobby-butikker – bare spørg efter vinduesmaling.

  :-) Rie

 2. Mette siger:

  Jeg har en tube sort vinduesmaling. Den er tykkere end det andre farver. Det jeg vil spørge om at gøre det noget hvis jeg kommer det ind i varmebalge?

  • Rie siger:

   Hej Mette

   Varmebalge? Jeg ved ikke helt, hvad du mener?

   Nu kan jeg ikke huske, om vinduesmaling er vandbaseret eller ej, men prøv at kigge på tuben. Hvis det er vandbaseret, kan du fortynde det lidt ved at putte lidt vand i.

   :o) Rie

 3. Mai-britt Lønstrup siger:

  hej jeg købte for mange år siden såkaldt charteck maling til mine børn det resulterede i fine motiver på vinduerne :) nu skal jeg så flytte og kan ikke få det af ?nogen gode råd masser af julehilsner mai britt

  • Rie siger:

   Hej Maj-Britt

   Tricket skulle gerne være varmt vand og en skraber – enten en vinduesskraber eller en skraber til keramisk komfur. Evt. en en skarp kniv, hvis du ikke har nogen skraber – men pas på, at du så ikke laver mærker i vinduet… Det skulle lige passe, at du står tilbage med ridsede vinduer. ;o)

   Brug en svamp til at søbe motivet godt ind i varmt vand, lad det sidde lidt (måske 10 sekunder) og skrab så med en lille kniv eller skraber. Gentag og gentag og gentag.

   Der skal nok noget knofedt til, men det burde kunne lade sig give sig.

   Jeg håber, at det lykkes! :o)

   Mange julehilsner
   Rie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *