Sy & Stof

At kunne sy sit eget tøj – lave det præcis, som man vil, med et snit, der klæder kroppen, fremhæver de gode sider og skjuler de mindre gode – det er der mange, der drømmer om.

Jeg kastede mig selv over at sy tøj. Jeg besøgte den lokale stofhandel og spurgte dem, hvordan man kommer i gang, og de havde heldigvis et sykursus for begyndere, så jeg meldte mig straks til og fik undervisning i at sy. Jeg købte symaskine og overlocker – og vilde bunker stof – og fik også lavet et par mønstre, der passede præcis til mig. Det er en herlig hobby, og jeg fik endda syet et par bluser, som sidder rigtig godt på lige præcis mig.

Men men men… Så opdagede jeg keramikkens herlige verden, så nu står alt mit sygrej og samler støv, for ler er bare mere mig. ;o)

Derfor kan jeg desværre ikke sige ret meget klogt om at sy, andet end at det er nemmere, end du sikkert tror, og at du helt sikkert kan lære at sy lækkert tøj, der passer lige præcis dig.

Men selvom jeg ikke kan lære fra mig, er der rigtig mange andre, der elsker at sy – og endnu flere, der gerne vil lære det eller lære mere om det – så jeg har alligevel lige samlet et par gode links til dig. :o)

Lær at sy på WeTeach.dk

Et andet godt sted at lære om at sy (og alverdens andre ting) er selvfølgelig Youtube.

Stofgiganten har et bredt udvalg af metervarer stoffer, både almindelige og økologiske, snitmønstre og sy tilbehør.

Symaskinetorvet er en af Danmarks største online butikker med salg af symaskiner (nye og brugte), overlockere, broderimaskiner og tilbehør samt et kæmpe udvalg at tilbehør til syning mm. Her købte jeg min brugte overlocker, og den var rigtig god.