Æggeuro – servietdekorering

Især til påske er det super hyggeligt at dekorere æg til at pynte op med, og hvis du har lyst til et andet påskeprojekt end at tegne på æg, så er servietdekorering vældig hyggeligt at gå i gang med – og alle kan være med.

Du kan vælge at dekorere æggene med servietmotiver eller simpelthen med servietter i flotte farver eller mønstre.

Du skal bruge

– Æg
– En nål eller lignende til at stikke hul på ægget
– Servietter
– Lim, der bliver transparent, når det tørrer – f.eks. decoupagelim eller skolelim

Sådan dekorerer du æg med servietter:

1: Pust æggene

Først puster du æggene. Hvis du ikke har prøvet det før, så går det ud på, at du prikker et hul i både top og bund på ægget. Du kan bruge en nål eller lignende til at prikke hul, og “rør rundt” med nålen for at gøre hullet større – det skal være ca. 5 mm, for at du kan få indholdet ud.

Så holder du ægget med begge hænder og puster hårdt i det ene hul. Der skal pustes til, for du skal have hele ægget ud gennem det lille hul i den anden ende… ;o)

Når ægget er tomt, skyller du det grundigt, så eventuelle ægrester ikke sidder og rådner inde i ægget – dårlig lugt er ikke en god tilføjelse til din påskedekoration. ;o)

Du kan evt. koge ægget, når det er tømt; så er du helt sikker på, at der ikke er nogen bakterier tilbage. (Men det bør altså ikke være nødvendigt – det er kun, hvis du foretrækker det.)

2: Servietter

Så finder du nogle pæne servietter. De har sikkert 3 lag papir, og du skal kun bruge det øverste med motivet, så du skal lige pille lagene fra hinanden.

På æg er man nødt til at dekorere med små stykker serviet pga. æggets runding, så det er svært at få deciderede motiver med – men små blomster, prikker eller lignende kan du godt få med over på ægget.

Og som du kan se på billedet med rosen-æggene, kan et motiv, hvor ting stikker ud (som bladene her) sagtens bruges, da det bedre kan følge rundingen på ægget end et helt firkantet billede kan. På disse æg har jeg først dækket ægget med små stykker lyserød serviet og til sidst klippet rosen ud af servietten (uden baggrund; jeg har kun klippet selve rosen ud), og limet den på ægget.

Servietdekorering af æg - æggeuro

3: Pynt ægget

Klip servietten i små stykker. Så er du klar til at dekorere, og det gør du simpelthen ved at smøre lim på ægget med en pensel, lægge et lille stykke serviet ovenpå og så “male” med lim igen.

Du kan få særlig decoupagelim til formålet – når den tørrer, skaber den en lak-agtig overflade, som beskytter emnet. Men skolelim er som udgangspunkt lige så godt. Det er måske ikke helt så holdbart, men der er også grænser for, hvor meget en påskedekoration bliver rørt ved og udsat for, så skolelim bør være helt fint til dette hobbyprojekt, så længe du ikke regner med, at æggene skal gå i arv til dine børn. ;o)

Hvis du “kun” har skolelim og gerne vil beskytte æggene mere end skolelimen kan, så kan du evt. lakere dem.

OBS! Servietdekorering på brune æg

Hvis du bruger brune æg, skinner farven igennem servietten. Derfor bliver du nødt til lige at dække ægget med et eller to hvide lag før det dekoreres. (Bare brug de hvide lag, du pillede fra servietten tidligere.)


Påske-inspirationKrea påske-inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *