Servietdekorering – Inspiration

 

Servietdecoupage: Elefant på lærred Elefant på lærred af Janni Nørmølle
Et billigt lærred (20 x 20 cm) til akryl-/oliemaling er blevet malet med en råhvid akrylfarve rundt om, hvor jeg ville placere servietmotivet. Derefter malede jeg med krakeleringslak, og til sidst med en olivengrøn akrylfarve, hvorefter krakeleringseffekten kunne ses. Til sidst klistrede jeg elefantmotivet på og malede en tynd guldstreg rundt om elefanten. Et sødt lille billede.
Servietdekorering: Lys med rød blomst af Janni Nørmølle Lys med rød blomst af Janni Nørmølle
Et stort stearinlys er blevet pyntet med en rød blomst. Jeg har brugt en ganske almindelig billig lim/lak til at påføre servietmotivet.
Servietdecoupage: Patentflaske til olivenolie Patentflaske til olivenolie af Janni Nørmølle
Denne lidt kedelige patentflaske har jeg frisket op med et flot olivenmotiv. Den er brændt i ovnen så den kan klare at blive vasket op. Det er den perfekte lille flaske til olivenolie. Husk altid at rengøre flasker, etc. Før du begynder at dekorere dem. Lakken, der er brugt er specielt til glas og skal hærdes i en ovn for at kunne vaskes bagefter.
Servietdekorering: Flaske med rosenmotiv Flaske med rosenmotiv af Janni Nørmølle
Denne lille flaske/vase har jeg påført to søde rosenmotiver. Den er hærdet i ovnen. Kunne f. eks. bruges til en enkelt rose. Når man dekorerer glas er der mange, der vil sige, at man skal male med hvid glasmaling før man sætter motivet på, men jeg synes ikke, det er nødvendigt. Desuden er det også næsten umuligt under så små, fine motiver.
Serviet-Urtepotteskjuler med servietdecoupage Urtepotteskjuler af Janni Nørmølle
Dette var den første ting jeg lavede med servietdecoupage, så motiverne er påført med en alm. decoupagelak som ikke kan hærdes i ovnen. Derfor kan urtepotteskjuleren ikke vaskes.
Servietdekorering: Flaske med rød valmue Flaske med rød valmue af Janni Nørmølle
Denne flaske er blevet dekoreret med et motiv med røde valmuer. De er klistret på hele vejen rundt om flasken med lak til glas.
Julemandstallerken - servietdekorering Julemandstallerken af Anita Ballisager
Motivet er limet fast med mat glasmaling. Når det er håndtørt gives et lag maling mere, og tallerken og glas sættes til tørre i 24 timer. Herefter kan det brændes i ovnen, men skær lidt af både temperatur og tid for ikke at svide servietten.
Kræmmerhus dekoreret med servietmotiv Kræmmerhus
Rul et stykke pap til kræmmerhus og pynt med servietmotiver.
Bogmærke med servietmotiv Bogmærke
Et stykke karton bliver til et personligt bogmærke når det pyntes med et ordsprog og et billede fra en serviet.
Æsker med bladmotiv i servietdecoupage Æsker med bladmotiv
En plastikæske er her beklædt med rødt papir og pyntet med bladmotiver fra en serviet.
Servietdekorering: Roseglas og rosebordkort Roseglas og -bordkort
Med glas, lidt karton, en rose-serviet og mat glasmaling er vi klar til at dække op til fest.
Tallerken med Tigerdyret - servietdekorering Børnetallerken med glas af Anita Ballisager
Et særligt tallerken- og glassæt til et særligt barn.
Motivet er limet fast med mat glasmaling. Når det er håndtørt gives et lag maling mere, og tallerken og glas sættes til tørre i 24 timer. Herefter kan det brændes i ovnen, men skær lidt af både temperatur og tid for ikke at svide servietten.
Glas med Tigerdyret - servietdekorering Børnetallerken med glas af Anita Ballisager
Et særligt tallerken- og glassæt til et særligt barn.
Motivet er limet fast med mat glasmaling. Når det er håndtørt gives et lag maling mere, og tallerken og glas sættes til tørre i 24 timer. Herefter kan det brændes i ovnen, men skær lidt af både temperatur og tid for ikke at svide servietten.
Vase med servietmotiv blomster Vase med blomster af Maria Dinesen
Blomster eller blade kan friske almindelige glasvaser op, og gøre dem til rene kunstværker. Servietten limes fast med glasmaling, og når det er tørt, males over igen med gennemsigtig eller mat maling. Til sidst kan vasen pyntes med glasmaling i forskellige farver.
Vase med blade - servietdekorering Vase med blade
Blomster eller blade kan friske almindelige glasvaser op, og gøre dem til rene kunstværker. Servietten limes fast med glasmaling, og når det er tørt, males over igen med gennemsigtig eller mat maling. Vasen kan evt. pyntes med glasmaling i forskellige farver.
Toiletspand dekoreret med servietmotiv Toiletspand
De små skraldespande er praktiske på toilettet, ved puslebordet eller under skrivebordet, men som regel er de lidt kedelige at se på. De kan hurtigt gøres lidt mere hyggelige og personlige ved hjælp af servietter.
Smykkeskrin malet og dekoreret med servietmotiver Smykkeskrin
Dette skrin var absolut ikke kønt, og stod egentlig til at blive smidt ud. Nu er det malet hvidt, og derefter pyntet med æbler fra en serviet både indvendig og udvendig.Se flere billeder.
Æggeuro - æg dekoreret med servietmotiver Æggeuro
Med æg er man nødt til at dekorere med små stykker serviet pga. æggets runding. Hvis man bruger brune æg, skinner farven igennem servietten. Derfor skal man regne med at dække ægget med et eller to hvide lag før det dekoreres.
Servietholdere med servietdecoupage Servietholdere
Nemme servietholdere kan laves ved at skære toiletruller over, og dekorere dem med forskellige servietter. Hvis rullerne ikke er hvide, er det en god ide at lime et hvidt lag eller to på, før man dekorerer dem.

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.