Scrapkort

Scrap er en fantastisk hobby!
Og hvor er det dejligt med hobbyer, der rent faktisk kan bruges til noget…     :o)

Man kan hurtigt købe sig fattig i materialer, men et godt tip er at undgå at købe dyrt papir med motiver til kortene. Køb i stedet gavepapir med mønstre og motiver. Så får du pludselig 10×1 m for pengene i stedet for 20×20 cm. Ja, det er tyndere, men ofte bruges motiverne som baggrundspapir på kortene, og så er det jo ligegyldigt…     :o)

Teknikken i scrapkort og scrapbooking er grundlæggende den samme, men ved scrapbooking skal du være opmærksom på, om materialerne forgår med tiden, og om de kan ødelægge billederne. Det kan du læse mere om på andre sider, jeg koncentrerer mig i første omgang om scrapkort.

Karton/pap, dobbeltklæbende tape og en saks er selvfølgelig et must til scrapkort, men derudover er der mange spændende ting at lege med:

3D-stickers: Tyk tape, der løfter tingene fra kortet. Giver en flot 3D-effekt.

Punches: Bruges til at lave udstansninger i papir og pap. Fås i mange motiver og kan både bruges til at dekorere kortet med udstansninger og til at skære en flot kant i kortet.

Rub-ons: Overføringsbogstaver eller -billeder.

Eye-lets: Dekorative snøreringe der sættes i et hul i kortet. Herefter kan snor eller bånd føres fra hul til hul.

Papirbindere: Lav et lille hul i kortet og sæt en papirbinder i. Bruges eksempelvis på hjørnerne af et billede eller lignende.

Metal charms: Små metalmotiver til dekoration.

Embossing: Læg papiret på en embossing-skabelon/-stencil (med forsiden nedad) og tryk på papiret med en embossing-pen. Giver en 3D-effekt i papiret.

Derudover kan du selvfølgelig bruge knapper, snor, tørrede blomster, billeder, glanspapir, crepepapir, og hvad du ellers kan finde på. Personligt har jeg efterhånden samlet en stooor kasse med godt og blandet.     :o)

God fornøjelse!     :o)


Sider om scrapkort:

Scrapkort
Inspiration
Links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *