Vælg en side

Mosgummi

Mosgummi er et skægt materiale at arbejde med. Du kan bruge det på samme måde som lap-på-lap-papirklip, men med mosgummi får resultatet en mere tredimensionel effekt. Mosgummi er rimelig isolerende, så det er også godt til æggevarmere, tevarmere eller dækkeservietter.

Mosgummi kræver ikke meget af redskaberne. Det kan klippes ud med en almindelig saks, eller skæres med en papir- eller hobbykniv, og du kan lime det sammen med f.eks. hobbylim eller trælim.
Det fås i to forskellige tykkelser, alt efter hvad du skal bruge det til. Til lap-på-lap anbefales det at købe den tyndeste, da det færdige resultat ellers bliver temmelig tykt.

Når du tegner motiver over på mosgummi kan du stort set tegne med hvad som helst, men blækket fra kuglepenne har en tendens til at blive liggende på overfladen i lang tid, så man nemt får gnidret stregerne til ukendelighed. Det kan du undgå ved at tegne med en blyant.

 

6 Kommentarer

 1. Jensens Diskotek

  Mosgummi er også perfekt til andet en hobby
  Mosgummi er også perfekt til DJ Pulte til overtræk på topplade og indlæg til flightcase

  MVH Dj Tjess

  Svar
 2. Rie

  Det vidste jeg slet ikke…

  Men tak for tippet! ;-)

  Svar
 3. Pia P.

  Man kan også krympe det med et strygejern :)

  Svar
 4. Rie

  Krympe mosgummi? Det har jeg ikke hørt om før, så jeg måtte jo straks på Google. ;-)
  Men jeg kunne ikke finde noget – mener du måske at krympeplast også kan krympes med strygejern?

  Svar
 5. Ditte

  Hej. Jeg er i gang med at lave en pege bog til min lille nevø på 6 måneder. Men jeg kan ikke læse mig frem til hvad pladerne er lavet af. Hvis fx. Lillemanden sku finde på at putte den i munden… Er det noget du ved noget om?

  Svar
 6. Rie

  Hej Ditte

  Jeg ved det faktisk ikke… :sigh:
  Men jeg har ledt og ledt, og alle steder står der, hvor fantastisk det er at lave mosgummi-ting sammen med selv helt små børn – og man kan få det i massevis af udstansede figurer med børnemotiver.

  Så jeg gætter på, at det ikke indeholder grimme ting, men jeg tør ikke love dig det, for det er ikke lykkedes mig at finde ud af, hvad det er lavet af…

  Prøv evt. at spørge i din lokale Panduro Hobby? Pigerne der er som regel meget hobby-interesserede og ved derfor tit en del om produkterne, så det kan være, at du kan finde nogen, der ved det… :-)
  Eller måske kender de til et bestemt mærke, der er særlig babysikkert eller sådan noget?

  :-) Rie

  Svar

(FYI: Jeg har lukket for nye kommentarer, da jeg ikke når at besvare dem.)

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

css.php