Miniature – Sådan gør du

Hovedideen i selv at lave miniature, er at samle skrammel og ragelse. Det lyder tosset, men den er god nok. ;o)

Engangsemballage kan bruges til at lave mange forskellige ting. For eksempel er indersiden af kakao-kartoner sølvfarvet, og heraf kan du lave flotte stålting, for eksempel stålskabe i et industrikøkken. De små portions-smørpakker kan males sølvfarvede og bruges som håndvaske.

Gennemsigtig plasticemballage kan bruges som glas i vinduerne eller måske som glasfront på disken i din lille bagerforretning. Og “gammeldags” ølkapsler kan males hvide, så er det fine små tærteforme af porcelæn!

Hele hemmeligheden ligger i at “tage miniature-brillerne på” og se tingene på en anden måde. Men lad mig advare dig: Så snart du begynder på det, bliver det stort set umuligt for dig at smide emballage ud!

Så det er en god ide at advare din veninde, kæreste eller mand om, at det affald der ligger i skabet ikke må smides ud. For i alle andres øjne er det kun skrald, du samler sammen…
:o)

Men det er ikke kun “skrald” der kan bruges. Fimoler eller gips og lidt maling er rigtig godt til at lave porcelæn, mad, håndtag, skulpturer og meget andet.

Forslag til materialer:
Ispinde
Foliebakker
Hobbymaling
Engangssprøjter
Modellervoks
Ledningsstumper
Klart plastic
Grillspyd, tandstikker o.l.
Sugerør
Flisekryds
Perler
Gips
Knapper og trykknapper
Haglpatroner
Pilleemballage
Portions-engangs-emballage
Ølkapsler
Gennemsigtige kuglepenne
Tuschpenne
Træpinde i forskellige tykkelser og forme
Ståltråd

Jeg har samlet nogle ideer, som du kan komme i gang på, og hvis du vil have mere inspiration, kan jeg som sagt anbefale Eva Malmbergs bog “Kikkasser og Dukkehuse”. Den er udgivet af forlaget Lamberth, og det er her jeg har hentet de fleste af mine forslag.


Sider om miniature:

Miniature
Sådan gør du
Inspiration
Tips
Tutorials (andre hjemmesider)
Links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *