Metalflet – Tips

Styr på stagerne

Det kan være svært at holde styr på stagerne når foden skal flettes, især for begyndere. Her er det en god ide at holde stagerne sammen med poselukkere i den ende der ikke er bundet sammen, så glider stagerne ikke så nemt i de forkerte retninger. Med poselukkere menes de plasticbeklædte stykker ståltråd der også bruges til at holde f.eks. ledninger sammen (i originalindpakningen er de altid bundet sammen). De skal helst være så bløde som muligt, så holder de bedre. Alternativt kan du tape stagerne sammen, men det kan gøre dem lidt klistrede bagefter, hvis tapen ikke er af god kvalitet, og desuden kan du ikke flytte rundt på tapen hvis det bliver nødvendigt.

Gammeldags look

Ved at flette med ståltråd og sølvfarvet metaltråd sammen, får stagen et flot udseende af gammelt/oxyderet sølv.

Formning af lysestager

Find et lys af standardstørrelse og brug det samme lys til alle stagerne på dit emne, i stedet for at bruge et nyt lys hver gang. Lyset er ikke pænt efter sådan en omgang tilpasning.
Men brug ikke det samme lys til for mange emner, det slider gevaldigt på lyset, når stagerne formes og lyset tages ud og sættes i, uanset hvor forsigtig man er. Derfor risikerer du, at lysestagerne bliver mindre og mindre, hvis du bruger samme lys for mange gange.

Fastgørelse af ståltråd ved fletning

Når stagerne er bundet sammen, så lad være med at klippe ståltråden over. Bøj i stedet stagerne ud og flet videre med samme tråd. Det er nemmere at klippe tråden over og skjule enden i det flettede når sammenbindingen fjernes, end at binde snoren fast om en af stagerne før man fletter.

Indkøb af materialer

Når du skal købe ind til metalflet, så prøv at gå i forskellige forretninger, for eksempel en blomsterhandel eller et byggemarked, i stedet for bare at handle der hvor du plejer at købe hobbyting. Prisen på en rulle ståltråd kan variere helt fra 5 til 14 kr.!

 


Relaterede sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *