Metalhjerter – metalflet med ståltråd og sølvtrådBøj et stykke metal i hjerteform. Til dem, der – som jeg – ikke engang kan tegne et hjerte der ser omtrent lige stort ud på begge sider vil jeg sige: Det er ikke så svært som det lyder. Hvis du sørger for at bøje metallet bare en lille smule hele vejen, bliver hjertet nemt at forme.

Sno enderne af metalstagen sammen i bunden af hjertet. Sno et stykke sølvfarvet metaltråd om stagen, hele vejen rundt. Klip ikke et stykke af, men brug rullen med tråd, så du ikke løber tør undervejs. Vil du have perler på selve hjertet, trækkes de på tråden inden den bindes om, og efterlades undervejs. Vil du have perler indeni hjertet, klippes tråden af nu, perler trækkes på tråden, og tråden bindes fast til hjertet igen. Træk tråden henover hjertet, frem og tilbage, mens du efterlader perler undervejs. De fleste gange kan du blot føre tråden rundt om stagen og tilbage henover hjertet, men med jævne mellemrum er det klogt at lade tråden danne en ring om stagen før den føres tilbage over hjertet. På samme måde giver det større stabilitet, hvis tråden også danner ring om “tidligere tråde” nogen steder, når tråden møder sig selv på vejen over hjertet.

Det var en lidt mystisk forklaring, men det er svært at forklare det bedre med ord… Prøv at gå i gang, det er ikke så indviklet som det lyder!


Relaterede sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *