Lakridskonfekt-perler

Konfekt perler lavet af cernit

Det er nemt at lave de supersøde konfekt perler af cernit.

De fleste farver skal blandes med lidt hvid cernit – ellers får du et lidt transparent look i farverne, og det passer ikke til konfekt. Hvis du bruger fimo, bør det ikke være nødvendigt at blande hvidt i farverne, med mindre du vil have dem lidt lysere.

Sådan gør du:

De firkantede er simpelthen tre lag cernit i forskellige farver (rullet ud i en pastamaskine, så de er lige tykke over det hele), som lægges ovenpå hinanden. Derefter skæres de ud i firkanter, og til sidst prikkes der hul til snoren.

Konfekt perler lavet af cernit

De runde konfekt-perler laves ved at trille en pølse og lave et fladt lag i en anden farve (igen med pastamaskinen). Rul det flade lag rundt om pølsen, og tril derefter pølsen mindre og mindre, før du skærer stykker af den og til sidst laver hul i hvert stykke.

Kokos-stykkerne laves på samme måde, men her er det gule eller lyserøde lag meget tykkere end på de små runde stykker. Jeg har prikket let med en tandstik over hele overfladen for at skabe et “kokos-look”.

De runde lakrids-stykker er simpelthen en sort pølse, der er skåret i skiver.

Lakrids-rullerne (de hedder vist grammofonplader) skal laves enkeltvis. De er lavet af to meget tynde pølser af sort cernit, som lægges ved siden af hinanden, og så rulles de sammen.

Jeg fik en masse stumper til overs efter at have skåret konfekt ud, og dem brugte jeg til at lave mindre konfekt:

Konfekt perler lavet af cernit

Jeg har samlet en pakke med de materialer, du skal bruge til at lave lakridskonfekt-perlerne – se den her.

Se evt. smykker lavet med lakridskonfekt-perlerne her.

8 kommentarer til “Lakridskonfekt-perler

 1. Maja siger:

  Hvis man nu vil lave lige netop ovenstående perler, kan man så få flere af de nødvendige farver i samme pakke? Altså så ikke jeg skal købe dlere pakker for at få de rigtige farver, også have nogle underlige farver til overs?
  Og hvilket noget snor kanjeg bruge til ?

 2. Rie siger:

  Hej Maja

  Der findes pakker med flere farver, men jeg ved ikke, hvilke sammensætninger der findes. Jeg har købt farverne enkeltvis.

  Du kan reelt set nøjes med at købe sort, hvid, brun, rød og gul. Orange og lyserød kan du jo selv blande.

  Husk at blande lidt hvidt i farverne, hvis du bruger Cernit – ellers bliver mange af farverne lidt transparente (det er ikke nødvendigt med Fimo).

  Umiddelbart kan du bruge hvilken som helst snor, du ønsker – så længe du sørger for, at hullerne i perlerne er store nok til snoren. ;o)

  :o) Rie

  • Maja siger:

   Org mange tak for hurtigt svar, det er er helt sikkert noget jeg skal igang med. :) hvor er det billigst, når man skal købe det på nettet?

 3. Rie siger:

  Hej igen

  Det er et stykke tid siden jeg købte sidst, men da var http://www.nordform.dk klart billigst. :o)
  (Det var dog cernit, men der er ikke stor forskel på priserne.)

  Vær opmærksom på, at deres priser som standard vises uden moms. Ude i venstre side er der en kasse, hvor du kan vælge at se priserne med moms. :o)

  :o) Rie

 4. Rie siger:

  Hej Marie

  Så må du bare prøve at rulle det ud så ensartet fladt, du kan. :o)

  Fordelen ved en pastamaskine er, at leret hurtigt og nemt bliver præcis lige tykt over det hele – og det kan være lidt svært at gøre ved håndkraft.

  Men du kan evt. finde to plader eller lister i den ønskede tykkelse, og lægge en på hver side af leret, mens du bruger en rulle til at rulle leret ud med. Så sørger de to sidestykker for, at du ikke får trykket rullen længere ned i den ene side end den anden, og på den måde bliver det mere lige. :o)

  :o) Rie

 5. Janne Hovmand Storm // MÆRKVÆRK siger:

  Hej Rie

  Har du nogen mulighed for at ringe til mig på 26 16 22 56. Jeg arbejder for et teater og vi har behov for store mængder lakridskonfekt til en forestilling … Men mon det kan lade sig gøre? Kunne du evt. kende nogen, der synes det kunne være sjovt etc.

  Mange hilsener
  Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *