Knyt en lås til dit knyttede armbånd

Knyttet armbånd med knyttet lås

Når dit knyttede armbånd er langt nok, skal der lås på. Du kan vælge at købe en lås at sætte på, men det er ganske nemt at knytte en glidelås, som falder i et med armbåndet.

Knyttede armbånd - sådan knytter du en lås

Når du har bundet/knyttet den sidste knude på dit armbånd, skal du klippe de to yderste snore af – dem, som du har brugt til at binde knuder med. Klip dem helt ind til den sidste knude og sørg for at smelte enderne med en lighter, så knuden ikke går op igen.

Nu har du kun midtersnorene tilbage; dem, du har bundet knuder rundt om.

Du har sandsynligvis to midtersnore. Du skal kun bruge 1 snor i hver ende af armbåndet, så den anden klipper du af og smelter med en lighter, så den bliver, hvor den er.

Læg nu de to snore ved siden af hinanden – hver sin vej – ligesom på billedet. Længden af snorene er ikke vigtig lige nu (de skal være lange nok til, at du kan få armbåndet af, men du skal ikke tænke på at klippe dem til lige nu).

Knyt en glidelås til dit knyttede armbånd

Bind en ny snor rundt om de to snore.

Bare bind en almindelig knude. Man lægger ikke mærke til forskellen, når du er færdig, men hvis du ønsker, kan du klippe knuden op bagefter og smelte enderne fast.

Knyttet armbånd trin 5: Træk snoren op gennem løkken

Bind de samme knuder, som du har brugt i armbåndet – jeg bruger de knuder, jeg viser i armbåndet her, skiftevis den ene og den anden vej.

Fortsæt indtil låsen er så lang, som du ønsker det (så armbånd og lås tilsammen passer pænt rundt om dit håndled).

Knyttede armbånd - sådan knytter du en lås

Knuderne skal bindes relativt stramt, så de holder på de to snore i midten, men pas på med at stramme dem for meget – så bliver det svært at åbne og lukke armbåndet.

Knyt en glidelås på knyttet armbånd

Når låsen er så lang, som du ønsker, klipper du binde-snorene af og smelter enderne fast på den sidste knude.

Klip de to midtersnore af i en fornuftig længde (så du kan åbne armbåndet nok til at få det af), og sæt evt. en perle for enden af hver snor, så du har noget at holde fast i, når du lukker armbåndet.

På billedet her har jeg på træksnorene bare bundet en almindelig knude, klippet snoren af og smeltet enden fast til knuden.

Du kan nu lukke armbåndet ved at hive i de to snore og åbne det igen ved simpelthen at hive armbåndet fra hinanden, så snorene glider gennem låsen.

Knyttet armbånd med knyttet lås

Du kan gøre låsestykket så langt eller kort, du ønsker. Det er en smagssag.


Knyttede smykker e-bog

E-bog: Lær at knytte smykker

Jeg har samlet alle tips om knyttede smykker her fra siden – og mange flere til – i en e-bog. Bogen er lige til at downloade og printe på A4-papir, så du har det hele samlet.