Kravlenisser i krympeplast

Kravlenisser i krympeplast

Kravlenisser i krympeplast

Jeg elsker kravlenisser til jul, men de er ikke særlig holdbare – og de har det med at falde ned, så snart man går lidt for hurtigt forbi dem.

Så da jeg lærte at forme krympeplast, fandt jeg på at lave kravlenisser i krympeplast i stedet. Super hyggeligt hobbyprojekt! :o)

Sådan gør du:

Først og fremmest skal du bruge et stort billede af en kravlenisse – med mindre du selv kan tegne den.

Billedet skal helst være omkring en A4-side. (28 cm bliver til 12 cm efter brænding; i hvert fald med mit krympeplast.)

Er du i tvivl om, hvor meget dit krympeplast krymper, så lav en krympeplast-lineal – det er mit bedste værktøj, når jeg arbejder med krympeplast.

Læg krympeplasten oven på billedet (hold det evt. fast med lidt tape, så det ikke rykker sig i forhold til billedet) og tegn det af med en god farveblyant eller vandfast tusch. Farvelæg nissen og klip den ud.

Lav kravlenisser i krympeplast

Brænde og forme kravlenissen / krympeplasten

Nu skal den brændes i ovnen og flappen eller flapperne skal bukkes bagud.

Den korte version:

Kort fortalt skal du brænde som normalt og vente til plasten lægger sig helt fladt igen – og så lige give den 30 sekunder ekstra i ovnen. Så bliver plasten endnu blødere og kan formes. Du skal ikke være bange for at give den lidt for længe; det er vigtigt, at den er helt blød.

Når du tager kravlenissen ud af ovnen, skal du være hurtig til at forme den hen over kanten på noget. Jeg bager plasten med bagsiden (den tegnede side) opad, og når jeg tager den ud af ovnen, lægger jeg noget firkantet ovenpå nissen helt hen til kanten af de flapper, der skal bukkes. Så bukker jeg flapperne op og skynder mig at lægge noget andet firkantet på den anden side af flapperne, så de bliver holdt helt lige og fladt opad (følg linket nedenfor, hvis forklaringen ikke giver mening). Vent ca. 10 sekunder, så er den stivnet. Hvis det ikke er blevet helt perfekt, så giv den en tur mere i ovnen og prøv igen.

Den detaljerede version:

Hvis du vil have flere detaljer og tips – og evt. se en kort video, så du kan se, hvordan jeg former plasten – finder du det her: https://www.altomhobby.dk/krympeplast/saadan-former-du-krympeplast/

Kravlenisse i krympeplast før brænding

Krympeplast-kravlenissen før brænding

Kravlenisse i krympeplast efter brænding

Krympeplast-kravlenissen efter brænding

Tips om krympeplast

Hvis du har spørgsmål eller noget driller, så kig på Tips om krympeplast.

Mere om krympeplast


Krympeplast inspiration