HAMA perler – mini eller midi?

HAMA perler kommer i forskellige størrelser:

HAMA Mini = 2,5 mm (10 år og op)
HAMA Midi = 5 mm (5 år og op)
HAMA Maxi = 10 mm (3 år og op)

Da jeg startede ud, vidste jeg jo godt, at jeg ikke ville bruge HAMA Maxi (spoiler-alert: jeg er ikke 3 år længere), men jeg var i tvivl om, om jeg skulle vælge mini eller midi – for det er fint nok, at jeg kan læse mig til perlestørrelsen, men hvor stort bliver motivet egentlig med hver af de to størrelser? Hvilken forskel gør 2,5 mm?

Så jeg købte begge dele for at finde favoritten, og 2,5 mm gør en virkelig stor forskel! :o)

Her kan du se to eksempler på størrelsesforskellen fra mini til midi:

HAMA perler mini vs midi eksempel - får
HAMA perler størrelsesforskel - mini og midi eksempel - kylling

2,5 mm forskel lyder ikke af meget, men jeg synes faktisk, at der er RET stor forskel på de to størrelser – både når man arbejder med dem og når man ser det endelige resultat. Jeg kan se på nettet, at midi er vældig populært, men mini taler meget mere til min detaljegrad. Jeg synes faktisk, at midi virker lidt for børneagtigt, men det er jo en smagssag. Og HAMA Mini er altså ikke altid helt nemt at lege med. ;o)

Vælger du at bruge mini, så vil jeg klart anbefale, at du anskaffer en pincet med en spids ende/tip til at håndtere perlerne på perlepladen. Det gør arbejdet SÅ meget nemmere. Og det er super vigtigt, at du køber en pakke strygepapir frem for bare at bruge bagepapir, når du vil stryge motivet, for de små perler bliver elektriske og klæber til bagepapiret frem for at blive liggende på perlepladen. Og så er dit motiv ikke i særlig god form længere – og det kan tage ret lang tid at reparere det. ;o)
(Plus at man overraskende tit lige får flyttet på en perle eller to, så motivet ikke er helt så godt i anden omgang – og det opdager jeg gerne først, når det er strøget. ;o) )

Det undgår du med strygepapir. Strygepapir kan i øvrigt bruges igen og igen, hvis du skulle være i tvivl. Det var jeg, så jeg købte 5 pakker for en sikkerheds skyld (man må jo ikke gå ned på udstyr) – så nu har jeg nok 4 uåbnede pakker liggende til evig tid. ;o)

Og hold katten væk fra bordet, når du laver HAMA mini perler… ;o)

Katten Oliver fik lige skubbet til mit lille sofabord, da han hoppede op på sofaen. Det gav en smule ekstra arbejde på en pipper, der ellers var færdig og klar til at blive strøget.

Hama mini perler når katten kommer forbi

Mere om HAMA