Glasmaling – Sådan gør du

Materialer:
Pensler
Glasmaling
Evt. 1 kakkel/flise

En smart ting ved glasmaling – hvis man ligesom jeg er super dårlig til frihåndstegning – er, at du kan printe et motiv og tape det fast på indersiden af glasset. Så kan du se det gennem glasset og male efter det. :o)

Og fordelen ved at male på glas og porcelæn i forhold til lærred eller papir, er at hvis du maler forkert, kan du blot tørre lidt af malingen væk og prøve igen. Eller hvis du ikke er tilfreds, så vasker du bare det hele af og begynder forfra.

Glasmaling

Spar på malingen

Det tager tid at male, så det er i længden en dårlig ide at have bøtten med maling stående åben, mens du maler; så tørrer den hurtigere ud.

Brug i stedet penslen til at tage lidt maling over på en kakkel/flise, og tag maling derfra mens du maler. Det giver dig samtidig mulighed for at blande farverne, og du kan også “spidse” penslen på kakkelen ved at dreje penslen lidt mens du trækker den hen over kakkelen.

Når du er færdig med at male, kan du bruge penslen til at tage overskydende maling tilbage i bøtten, og herefter kan kakkelen vaskes og bruges igen. Har du ikke en kakkel, kan en underkop eller lignende sagtens bruges. Efter vask bliver den helt ren.

Tørring og brænding af glasmaling

De fleste slags glasmaling skal tørre i 24 timer, og brændes i almindelig ovn i ca. 35 minutter ved 150-160 grader.
Herefter kan det tåle opvask i hånden. Der sker ikke noget ved at det kommer i opvaskeren en gang eller to, men efter nogle gange vil malingen begynde at skalle af.

Sider om glasmaling:

Glasmaling
Sådan maler du på glas
Glasmaling inspiration
Glasmaling links

12 kommentarer til “Glasmaling – Sådan gør du

 1. Rie siger:

  Hej Julius

  Vinduesmaling kan desværre ikke bruges til permanent dekoration af hverken glas eller porcelæn. :sad:

  Hele konceptet med vinduesmaling er, at du kan pille det af og sætte det på igen og igen.
  Porcelæns- og glasmaling bliver derimod brændt i ovnen, så det kan tåle at blive vasket op i hånden efterfølgende.

  Du kan sikkert sagtens sætte vinduesmaling fast på både glas og porcelæn, men det er lige til at pille af igen og det kan ikke tåle at blive vasket op…

  :-) Rie

 2. Rie siger:

  Hov – rigtig god jul til dig også! :-)

  I øvrigt; hvis du ikke allerede er oprettet som bruger på siden, vil jeg foreslå, at du gør det. Så kan du skrive i forummet, få rabat i forskellige webshops og du får besked, når der kommer ny inspiration herinde. :-)

 3. Susan siger:

  Kan man male på en musselmalet kop og smide den i ovnen? Skal have lavet en personlig kop og de samler på dem i forvejen… Er bange for den ikke kan holde…

 4. Rie siger:

  Hej Susan

  Det var da en super ide! :o)

  Jeg aner desværre ikke, om koppen kan tåle en tur i ovnen…
  Men den skal jo “bare” have 150-160 grader, og den er bygget til meget varme drikke. Så mon ikke…?

  Alternativt har jeg foræret ting væk, der aldrig blev brændt, men simpelthen fik lov at tørre. Jeg gjorde modtagerne opmærksomme på, at det ikke måtte lægges i blød ved vask, og at de nok ikke skulle skrubbe alt for hårdhændet på det malede – og det har holdt fint.

  Så måske skal du bare lade være med at brænde koppen?

  :o) Rie

 5. Alice Knudsen siger:

  Jeg vil gerne være bruger af dette.
  Jeg har længe haft lyst til at male på glas, har mange glasvaser osv,
  Skal man afvaske i noget speciel inden man starter med at male?
  God dag
  Mvh Alice

  • Rie siger:

   Hej Alice

   Bare vask glasset helt almindeligt; så er det klar til at blive malet på.
   Rigtig god fornøjelse!

   Mange hilsner
   Rie

 6. Maria Birkholm siger:

  Hejsa!

  Min datter vil male med glas tusch på et henkogningsglas og komme hjemmebag i som julegave, kan man komme det i ovnen når det skal hærde? God jul :)

  Mvh Maria

  • Rie siger:

   Hej Maria

   Glas smelter først ved 800 grader eller noget i den retning – så det kan som udgangspunkt godt tåle en tur i ovnen. (Især når det ikke er noget sart som krystalglas; et henkogningsglas slår mig som ret robust.)

   Når det er sagt, så er der jo grænser for, hvor ihærdigt man gør sådan et glas rent (det bliver jo bare vasket helt almindeligt op), så umiddelbart er det rigeligt at lade det lufttørre og så droppe at hærde det i ovn.
   Bare sig til modtageren, at det ikke skal i opvaskeren eller ligge for længe i blød… Det gælder i øvrigt også, selvom det er hærdet i ovn.

   Mange hilsner
   Rie

 7. Nanna p siger:

  Hejsa jeg har malet på en mal selv vase og den har osse været i ovnen men der er noget jeg lige skal havet lavet om Kan den tåle at komme i ovnen igen på 160 grader?

 8. Jeanett siger:

  jeg har hørt noget om at der kan males med akrylmaling på glas, men at der skal en slags forsegler på? ved du/I noget om det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *