Vælg en side

Flettede tasker – tips til at sy dem sammen

 

Det er ganske nemt at sy de flettede tasker sammen, når man lige har luret, hvordan det skal gøres.

Det sværeste er bunden – men der er forskellige måder at gøre det på, så du kan jo prøve dig frem, og vælge den, du foretrækker.

 

Sy bunden først eller sidst?

På de fleste sider med instrukser til at sy flettede tasker sammen, starter de med at sy ringene sammen, og til sidst sys bunden sammen. Men jeg synes at det er langt nemmere at sy bunden sammen, hvis man starter med den. Så kan du meget nemmere komme til.

Jeg vil dog anbefale, at du først læser, hvordan man syr taskerne sammen – og måske lige syr to ringe sammen, bare så du har styr på, hvordan man gør. Derefter kan du sy en bund, og så bygge ring efter ring på bunden, indtil tasken har den størrelse, du ønsker.

 

Sy tasken på indersiden eller ydersiden?

Jeg har lagt mærke til, at andre kun syr på ydersiden, så det kan du nok sagtens gøre. Jeg foretrækker at sy både på indersiden og ydersiden, så tasken bliver mere holdbar.

Jeg syr først indersiden, og derefter ydersiden. (Hvis du syr ydersiden først, er det svært at komme til indeni. Så sy indersiden sammen ring for ring, og så sy ydersiden enten undervejs eller til sidst.)

Sørg for ikke at stramme snoren for meget på ydersiden; det vil presse ternene for meget sammen, så du risikerer, at de “rynker” lidt.

 

Hvilken tråd?

Du skal bruge noget snor, der er holdbart (ikke knækker under pres), og som ikke er så tyndt/skarpt, at det flår papiret op, når du strammer snoren. Jeg har brugt hæklegarn, bomuldsgarn og forskelligt andet garn, jeg ærlig talt ikke aner, hvad hedder, men som jeg lige havde liggende.

Så længe det er holdbart og ikke for tyndt, burde du være på den sikre side. Den eneste gang jeg har haft problemer med, at snoren flåede papiret op, da var det tilsyneladende fordi papiret var for tyndt – jeg havde nemlig brugt samme garn til flere andre tasker uden problemer.
(Min løsning var blot at hive lidt mindre hårdt i snoren, mens jeg syede. Når det først er syet sammen, er der langt mindre pres på hvert papir end mens du syr, så det har holdt fint efterfølgende.)

En læser anbefaler fiskesnøre. Det er gennemsigtigt, og er dermed nemmere at skjule. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.

 

Hvilken nål?

Nål til flettede taskerDet er besværligt at bruge en nål, da den nemt stikker ind i papiret og sætter sig fast.

Derfor bruger jeg en papirklips, hvor jeg har rettet den ene ende ud, så den nemt kan føres gennem ternene og hive snoren med igennem.

 

Se her, hvordan du syr ringene sammen.

 

10 Kommentarer

 1. Gangelhoff

  Hejsa
  Et godt råd til snoren er fiskesnårre, da det er meget holdbart og ikke knækker.
  Samtidig er det gennemsigtigt og kan ikke ses :-)
  Held og lykke med det.

  Svar
 2. Rie

  Hej Gangelhoff

  Tak for tippet!
  Jeg ville tro, at det ville rive papiret op, fordi det er så tyndt…? Men det er vel ikke noget problem, når du anbefaler det. ;-)

  Tak skal du have! :-)

  :-) Rie

  Svar
 3. Birte

  Jeg er i tvivl om hvordan man syr tasken sammen, når man har ringene flettet sammen, er der en bestemt måde at gøre det på.
  på forhånd tak

  Svar
 4. Birte

  :D Birte

  Tusind tak.

  :lol: Birte

  Svar
 5. Birte

  :D vI PRØVER IGEN

  :lol: Når jeg så har syet rundt, skal jeg så ikke sy en
  gang mere modsat, for at låse

  :-x Birte

  Svar
 6. Rie

  Hej igen

  For at låse…?
  Gør man ikke mest det, hvis man syer på maskine?
  Du binder jo nogle solide knuder først og sidst, så de bør ikke gå op. (Jeg plejer at binde kællingeknuder – de er nærmest umulige at få op ved at hive og trække i snoren.)

  Du kan evt. binde snoren rundt om en lomme med en knude hist og pist, men det er ikke umiddelbart nødvendigt. Det er jo snor, der ikke bare lige knækker, og de mange lommer (og dermed hjørner) holder fast på snoren, så den glider ikke.

  Jeg syr én gang indvendigt og én gang udvendigt. (Udvendigt er nødvendigt, for at det bliver pænt, og jeg syer også indvendigt for at være sikker på, at det holder.

  Jeg syr gerne et par ringe på – eller syr alle ringe sammen – hvor jeg syer indvendigt. Bagefter syr jeg udenpå med en ny snor. Skulle jeg så være uheldig, at den ene snor knækker, så holder den anden stadig fint sammen på tasken. Ikke at jeg nogensinde har oplevet, at snoren knak…

  (Der er mange, der kun syr udvendigt, så en enkelt snor skulle være nok. Jeg kan bare godt lide at være helt sikker på, at det holder, selvom jeg finder på at lægge tunge ting i tasken…)

  :-) Rie

  Svar
 7. maria

  hej.

  er i gang med og lave de flettede tasker.
  kan man lime dem sammen, i stedet for og sy ?

  Svar
 8. Rie

  Hej Maria

  Åh, det ville jeg ikke turde. Tape har en meget glat overflade, som det er svært at klistre ting på og få dem til at blive siddende, så jeg ville helt klart sy dem sammen.

  Hvis det er fordi du hader at sy, så bare rolig – det er meget nemmere end at sy i stof. ;o)
  Du kan nøjes med at sy på ydersiden, hvis det er. (Det er pænere end kun at sy på indersiden, og det er reelt ikke nødvendigt at sy på begge sider. Det kan godt holde, hvis du kun syr på ydersiden.)

  :o) Rie

  Svar
 9. camilla nimb

  det er nemt at lave en “nål” med et gammelt medlemskort eller andet i tyndt hårdt plastik. man kan lave et hul med en hulmaskine og klippe “nålen” til. holdbart og let.

  vh camilla

  Svar

OBS! Når du kommenterer, accepterer du cookie- og privatlivspolitikken.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

css.php