Flettede tasker – sådan laver du en flad, bred bund – 5 tern bred

Flettede tasker - flet en flad bund der er 5 tern bred

Du kan også lave denne 5 tern brede, flade bund til din flettede taske.

Flettede tasker - dele til en 5 tern bred bund

Vi skal bruge to stykker, som vi syr sammen til bund.

Start med at flette en kant, som har den størrelse, som du ønsker for bunden. (Hvis du ikke ved, hvordan du fletter sådan en ramme, kan du se det her.)

Flet nu et stykke, der er langt nok til at dække hullerne i midten.

De to ender af stykket er tyndere end resten. De skal stikke ud over hullet. (Altså: Hvis du skal bruge f.eks. 10 tern til at fylde hullet, så fletter du 10 tern PLUS de to tynde ender.)

Og nu får du valgmuligheder.  ;o)
Da jeg oprindeligt lavede denne bund, flettede jeg et almindeligt stykke, der passede i hullet på rammen, og hvor de to yderste tern var tynde, fordi de ender ikke var flettet sammen med noget. Det er det, jeg viser i denne tutorial.
Men du kan også fylde hullerne i rammen ud med enkelt-tern (en teknik, jeg ikke kendte dengang). Og teknikken fra enkelttern kan også bruges til at gøre de to yderste flapper til “hele” tern i stedet for at være tynde flapper. I så fald fletter du bare præcis den længde, der er brug for til at fylde hullerne ud, i stedet for at flette to tern ekstra.
Hvilken teknik du vælger, er helt op til dig. Det hele virker.

Flettede tasker - flet en flad bund der er 5 tern bred

De to stykker lægges sammen.

Flettede tasker - flet en 5 tern bred bund

Når du syr stykkerne sammen, skal de tynde flapper (og den ene række tern) ligge ovenpå den side, der bliver indersiden af tasken.

Sy dem fast, så godt du kan.

Flettede tasker - 5 tern bred bund

Sådan ser bunden ud udefra (eller nedefra, hedder det vel).

Flettede tasker - sy bunden - de inderste rækker

Når du syr bunden sammen:

Hvis du har lidt svært ved at lure syningen, kan du klikke på billedet her med prikkerne. Så får du en større version frem, hvor du bedre kan se detaljerne.

De grønne prikker på billedet markerer de tern, der hører til den inderste række. Og så har jeg tegnet røde pile lidt af vejen for at vise syningen. Jeg håber, at det hjælper.

Ude i enderne må du sy lidt frem og tilbage mellem forskellige felter for at få det til at passe sammen…

Lidt forklaring:
Det inderste stykke er jo 2 tern bred, men der er kun plads til 1 tern inde i den yderste ring. Så halvdelen af ternene kommer til at overlappe tern i den yderste ring.

Hvis du syr lidt stramt, og dine tern ikke er alt for tykke, kan det ikke rigtig ses, at de overlapper. Husk at sy både på indersiden og ydersiden af bunden, så stykkerne bliver holdt ordentligt sammen – så bliver overlapningen også mindre synlig. Prøv at vende og dreje den inderste lidt, vende den på hovedet og den slags. Der er én vej, hvor folderne passer bedre sammen til syning end den anden vej.

Se flere brede bunde her.


E-bøger - lær at flette tasker af papir

Jeg har samlet alle mine tips og guides i to omfattende pdf’er om flettede tasker.

Den ene tager det helt fra bunden, og den anden udvider med flettede skåle, æsker, forskellige hanke til tasker etc. – og begge bøger er fyldt med billeder og trin-for-trin instruktioner.

Du finder bøgerne her:
Flettede tasker
Flere flettede tasker – hanke, æsker, skåle etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *