Sådan fletter du en taske af papir

Hvad kan man bruge til at flette tasker?

Det første, du skal gøre, når du vil flette en taske, er at skaffe/klippe en frygtelig masse papirstykker, som du kan bruge til at flette tasken af.

Originalt blev flettede tasker kaldt Candywrapper bags, fordi de blev lavet af slikpapir. Men du kan bruge næsten alle slags papir, f.eks. kaffeposer, slikpapir, chipsposer, gavepapir, ugeblade, bøger etc. – faktisk alt, der er omtrent så tykt som et papir eller gerne lidt tyndere.

Pas på med tykkere materialer, de er sværere at flette tasker af, for papiret bliver i sidste ende foldet til hele 32 lag, så det bliver både hårdt at folde papiret og at flette stykkerne sammen bagefter.

Jeg klippede engang små stykker i forskellige farver ud af gavepapir og limede dem på helt almindeligt kopipapir. (Gavepapiret var farvet i små firkanter, så for at styre farverne klippede jeg simpelthen små firkanter i de ønskede farver ud og satte dem på større stykker kopipapir, så det kun var de små firkanter, der blev synlige i det endelige flet.)

Det kunne godt lade sig gøre, og resultatet blev super flot, men jeg var godt nok træt i hænderne bagefter, fordi papiret blev så tykt – og tasken blev altså lidt tung. ;o)

Flettet taske af gavepapir på kopipapir

Som hovedregel bruger jeg gavepapir. Det kan du få i mange flotte farver, så du kan lave lige de mønstre, du har lyst til på tasken. :o)

Størrelsen på papirstykkerne

Flettede tasker - brug gavepapir

Først skal du vælge, hvor store kvadrater/tern du vil have i tasken. Den størrelse ganger du med 4 for at finde bredden, og længden skal være bredden gange to, plus en centimeter.

Så hvis du f.eks. vil have kvadrater, der er 1 cm på hver led, skal du klippe papirer, der er 4 cm brede og 9 cm lange (4 x 2 plus 1).
Hvis kvadraterne skal være 2 cm på hver led, skal du bruge stykker, der er 8 cm brede og 17 cm lange (8 x 2 plus 1).

Flettede tasker - brug en skæremaskine til at skære papirstykker

Jeg bruger en skæremaskine til at klippe alle stykkerne ud. Det går hurtigere.

(Når jeg bruger gavepapir, tegner jeg op på bagsiden af papiret, og klipper med saksen et antal baner, der ikke er for brede til maskinen. Så skærer jeg resten i maskinen.)

Beskyt lapperne med tape

Flettede tasker - beskyt papiret med tape

Hvis du bruger papir, er det ikke så slidstærkt. Derfor dækker jeg midten af hvert stykke papir med tape, så det kan tåle slid, regnvejr etc.

Det er ikke vigtigt at det dækker hele papiret – bare den del, der vender udad, når du har flettet papiret.
Du kan bruge lang tid på at gøre det enkeltvis, eller du kan bruge dette smarte trick, jeg fandt på en anden hjemmeside engang:

Sæt et enkelt stykke papir fast for enden af tape-rullen, og rul derefter tape ud i bordets længde (med klisteret opad). Stil noget tungt ovenpå det første stykke, så tape-rullen kan hænge ud over kanten. På den måde ligger tapen helt fladt på bordet, og du kan lægge papir efter papir på den.

Når du har dækket hele striben, kan du simpelthen rykke papirerne ud over kanten, hive mere tape af rullen og igen lade rullen hænge ud over kanten.

Det kan være lidt svært at se tapen, når den ligger på bordet – men det går SÅ meget hurtigere end at sidde og lave dem enkeltvis.

Her er færdige papirstykker med tape – klar til at blive flettet til ringe, som bagefter sættes sammen til tasker.

Flettede tasker - papirstykker med tape

Næste skridt

Næste skridt er at folde papirstykkerne og flette dem sammen til et længere stykke.

(Hvis du hellere vil have instrukserne i en samlet bog, har jeg skrevet to e-bøger om at flette tasker. Den ene tager det hele fra bunden skridt for skridt, og den anden går skridtet videre og lærer dig at flette fade, skåle, æsker, armbånd, tiaraer og meget andet godt. Læs mere om bøgerne her.)


E-bøger - lær at flette tasker af papir

Jeg har samlet alle mine tips og guides i to omfattende pdf’er om flettede tasker.

Den ene tager det helt fra bunden, og den anden udvider med flettede skåle, æsker, forskellige hanke til tasker etc. – og begge bøger er fyldt med billeder og trin-for-trin instruktioner.

Du finder bøgerne her:
Flettede tasker
Flere flettede tasker – hanke, æsker, skåle etc.

103 kommentarer til “Sådan fletter du en taske af papir

 1. Rie siger:

  Haha! :lol:

  Bare rolig – det er meget nemmere at gøre det end at forklare og læse om det… ;-)

  Hvis det driller, siger du bare til. Så ser vi om ikke jeg kan forklare dig vej igennem det. ;-)

  :-) Rie

 2. emma larsen siger:

  hej jeg sidder og er i gang med en taske og kan ikke rigtig finde ud af det kan hjælpe mig med at flette den :D :D :D :D :D

 3. Rie siger:

  Hej Emilie

  Jeg har tilføjet billeder af, hvordan du samler ringen. Det er lidt svært at forklare, men jeg håber, at det giver mening. ;-)

  :-) Rie

 4. Rie siger:

  Hej Emma

  Haha! Nej, jeg kan desværre ikke flette den for dig. ;-)

  Men det er ganske simpelt, når man først har forstået teknikken, så du kan sagtens selv gøre det. :-)
  Hvad er det, der driller?

  :-) Rie

 5. Marie siger:

  Nu har jeg endelig fået kæmpe mig igennem at få flettet dem sammen :D men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at få sat den sammen så det bliver en ring ? forstår overhoved ikke hvordan jeg skal få sat den sammen :b

  Marie

 6. Jacqueline siger:

  Tak for en rigtig god hjemmeside, jeg er lige begyndt, og føler mig rigtig godt tilpas når jeg har denne hjemmeside ved min side, hvis jeg lige skulle have glemt noget…. :-)

 7. Rie siger:

  Hej Marie

  Prøv at kigge på dem, du har flettet – se hvordan de sidder sammen. Det er præcis det samme, du skal gøre for at sætte ringen sammen.
  Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal forklare det bedre end med billederne… :sad:

  Jeg håber at du finder ud af det. :-)

  :-) Rie

 8. Rie siger:

  Hej Jaqueline

  Hvor er du sød! :-)
  Jeg er glad for at høre, at hjemmesiden hjælper dig – det var hele pointen med at lave den (at hjælpe andre i gang med de hobbies, jeg har prøvet).

  Sig endelig til, hvis der er noget, der driller. Så prøver jeg at hjælpe dig. :-)

  :-) Rie

 9. Henriette siger:

  Super fed hjemmeside. Dejligt at få nogle nye ideer ;-) Jeg har lavet min først flettaske ud af gavepapir med pakketape på. Den er syet sammen og mangler egentligt kun en lynlås. Firkanterne ligger at uvisse årsager lidt forskudt/skæve i forhold til hinanden. Nogle gode ideer til hvorfor de gør det?

  Henriette :-)

 10. Rie siger:

  Hej Henriette

  Hvor er det dejligt at høre! :-)

  Jeg er stødt på det samme, men ikke hver gang. Jeg har lige kigget på nogle af de tasker, jeg har liggende, og lige umiddelbart kommer det an på antal tern i ringene (lige eller ulige) og hvordan (hvor bred) du har syet bunden.

  Hvis du har et ulige antal firkanter, der stikker op, så skal de korte sider være f.eks. 1,5 tern, 2,5 tern, 3,5 tern osv. brede – ellers bliver firkanterne lidt forskudt.
  (Altså: Ved at bruge en halv tern ekstra i hver af de korte sider, får du brugt et ulige antal tern.)

  Hvis du har et lige antal firkanter, så skal de korte sider bruge et helt antal tern.
  Jeg har f.eks. lavet en taske med 20 tern. Her stikker der 3 tern op på hver af de korte sider, og så er der 7 tern på hver af de lange sider. Den er lige. Jeg kunne også have lavet de korte sider 2 tern brede, og de lange 8 tern.
  Men hvis jeg havde ladet de korte sider været 2,5 tern brede, så ville de lange sider have 7,5 tern hver, og så ville de være blevet forskudt.

  Pointen er at have lige mange hele tern på hver af de to lange sider…

  Hmm… Det lyder indviklet, men det er det faktisk ikke… Giver det mening, det jeg skriver?
  Ellers sig til, så prøver jeg at forklare det igen. ;-)

  :-) Rie

 11. Rie siger:

  Hej Nikita

  Du kan se ovenfor, hvordan du samler ternene til ringe. I menuen nedenfor og til venstre er der en masse sider, der forklarer hvordan du syr ringene sammen og hvordan du laver forskellige størrelser bunde. :-)

  :-) Rie

 12. Lisa Hage Bisset siger:

  Mit barnebarn og jeg har været til lynkursus i papirflet, men kunne ikke huske, hvordan man samlede en ring. Det lykkedes os ved fælles hjælp takket være din billedillustration. Det kunne nok godt have været lidt strammere, men vi er stolte af, at vi fandt ud af det. Næste gang hun kommer, skal vi sy, så må vi se, hvordan det går.
  Lisa

 13. Rie siger:

  Hej Louise

  Bare rolig, det er ikke så indviklet, som det ser ud, når du lige har prøvet det – bare kast dig ud i det. ;-)

  Og sig til, hvis det driller. Måske kan jeg hjælpe. :-)

  :-) Rie

 14. Rie siger:

  Hej Lisa

  Dejligt at høre, at min side hjalp jer! :-)
  Og hvor hyggeligt, at I sådan har lavet et fælles projekt ud af det.

  Sig endelig til, hvis syningen driller – og husk at kigge i menuen herunder. Der er masser af tricks til at sy taskerne sammen og til at lave forskellige bunde til taskerne, og den slags. :-)

  :-) Rie

 15. pernille siger:

  hej jeg vil bare lige skrive jeg kan ikke rigtig lig finde ud af det så måske kunne du lave en video men det måske :oops:

 16. Rikke siger:

  Hvor er det dejligt, at der findes tålmodige sjæle som dig det er parat til at dele dine guldkorn og viden med os tumber :cry: , der ikke er helt så skrappe, men kan blive det med din hjælp og lidt øvelse. ;-) Jeg er startet med kopipapir. Er vist lidt for tykt, men nu har jeg fundet ud af princippet. :lol: Tak for det.

 17. Rie siger:

  Hej Pernille

  Skægt at du nævner det! Jeg går faktisk med tanker om at lave videoer. Jeg skal bare lige have skaffet et kamera, der kan den slags (og en holder, så jeg kan lave videoer uden at skulle have nogen til at holde kameraet).

  Jeg håber på at få et videokamera snart, og så lover jeg at lave bunker af videoer. :-)
  Er der noget bestemt, du vil have video af? Er det bare selve grundprincipperne i at flette en taske?

  :-) Rie

 18. Rie siger:

  Hej Rikke

  Og hvor er det skønt, når I er søde til at skrive, at I kan bruge alle de timers skriveri til noget. :-)
  (Og så er det i øvrigt meget rart at have et ekstra “formål” med at lave hobby-ting. Det er ligesom lidt mere legalt at lægge pligterne til side og bruge tid på hobbies, når jeg kan sige til mig selv, at det jo er til hjemmesiden og ikke “bare” hygge… Haha!)

  Jeg har også prøvet med kopi-papir. Jeg fandt noget gavepapir, men det ville kræve mange ruller at lave hele tasken af det, så jeg klippede små firkanter ud af gavepapiret og lagde dem strategisk ovenpå kopipapir, og så et stykke pakketape øverst. På den måde brugte jeg kun gavepapir, hvor det rent faktisk var synligt.

  Men som du siger, er kopipapir for tykt til rigtig at være godt at arbejde med. Tasken bliver fin, men det kræver lidt flere fingerkræfter, fordi papiret er så tykt…
  Du kan evt. se tasken her: http://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/sadan-laver-du-bunden/flad-bund-7-tern-bred
  Som du kan se, er den hvid indeni pga. kopipapiret.

  Men trods det ekstra arbejde blev den nu pæn, synes jeg. :-)

  :-) Rie

 19. Tanja siger:

  Hejsa.
  Rigtig god side, og rigtig godt forklaret :)
  Det eneste jeg ikke rigtig kan forstå og regne ud, er hvor mange firkanter der skal laves en ring af?
  Og hvor mange ringe skal man lave?
  Ved godt det kommer an på hvor stor tasken skal være, kunne godt tænke mig ca denne størrelse http://www.google.dk/imgres?q=flettede+tasker&start=185&um=1&hl=da&sa=N&biw=1440&bih=737&tbm=isch&tbnid=FiXqkhz6wUwgAM:&imgrefurl=http://www.amioamio.com/da/produkt/40688/&docid=5KXVowqqlaKvDM&imgurl=http://www.amioamio.com/files/_product/8/8/6/40688/1.original.jpg&w=1000&h=750&ei=CGGZUNPAMc35sgaI0IDQBA&zoom=1&iact=hc&vpx=553&vpy=276&dur=366&hovh=190&hovw=253&tx=71&ty=131&sig=112104414177100213400&page=7&tbnh=125&tbnw=171&ndsp=32&ved=1t:429,r:0,s:200,i:4

  Håber du kan/vil hjælpe mig :(

 20. Rie siger:

  Hej Tanja

  Pyh, nu sætter du mig i gang med noget af et regnestykke… ;-)

  Hvis vi tager udgangspunkt i den taske, du linker til, så tror jeg, at hun bruger papirstykker, som er ca. 6×13 cm. (Så får man tern, der er ca. 1,5 cm på hver led og 2 cm på tværs.)

  Til sammenligning har jeg lavet disse tasker med den størrelse tern – ser det ikke ud til at være nogenlunde samme tern-størrelse?
  http://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/inspiration/flettet-taske-med-baelte
  http://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/inspiration/lille-flettet-taske

  Hvis du tæller f.eks. en række sølvtern på¨hendes taske, så er der 12 synlige tern – altså har hun 24 tern hele vejen rundt. Ringene giver jo to rækker hver, så du skal lave ringe med 48 tern.
  Hun har lavet 5 ringe.
  Når ringene er 24 tern brede, og HVIS hver tern er 2 cm på tværs, så har hendes taske en omkreds på 48 cm.

  Hvis du hellere vil have tern af 8×17 papir, bliver de 2 cm på hver led (og dermed vist nok ca. 2,5 cm på tværs). Så skal du have 19-20 tern i bredden – altså ringe med 38-40 tern – for at få samme størrelse taske som hende.

  Alternativt – hvis hun har lavet tern, der er 1×1 cm (altså papirer på 4×9 cm), så er de nok ca. 1,5 cm brede, og så er hendes taske 36 cm i omkreds.
  I så fald skal du med 8×17 papirer lave 14-15 tern bred – altså ringe på 28-30 tern.

  Det var mange tal… ;-)

  Men hjalp det lidt? :-)

  :-) Rie

 21. Tanja siger:

  Hej Rie :-)
  Tusinde tak! Det hjalp virkelig rigtig meget! :-)
  Jeg prøver det sidste du skrev – altså 14-15 tern bred/ringe på 28-30 tern det virker som en fin størrelse :-)
  Jeg ved dog ikke rigtig om jeg har lukket ringen sammen på den rigtige måde. synes ikke helt jeg forstår det, men fik den da lukket så det ser ud til at holde :P

  Og igen, tusinde tak fordi du gad hjælpe mig! :-)

 22. Rie siger:

  Hej igen

  Nej, hvor fedt! Weee! :-)

  Prøv at kigge på de andre tern i ringen. Den skal samles på præcis samme måde som dem, så holder det. :-)

  Sig endelig til, hvis der er andet, der driller. :-)

  :-) Rie

 23. Tanja siger:

  Synes bare ikke det kan sættes sammen på samme måde, men det ser ud til at det holder på den måde jeg fik gjort det på :-)
  Og tak, det skal jeg nok :-)

 24. Rie siger:

  Det kan godt drille lidt, men det kan sagtens lade sig gøre. Du skal bare helst have en neglefil eller sådan noget til at stikke den sidste flap ned i lommen.

  Jeg skal nok lige prøve at få flikket en video sammen en af dagene – det er vist nemmere at vise på video end på billeder. :-)

  :-) Rie

 25. Sille siger:

  Hej Rie! :-) Nu har jeg så lavet alle ringe og skal samle dem til hele ringe :P Men det duer ikke rigtig, nu prøver jeg så lige igen.. Men ellers tak for hjælpen :-) Dejlig hjemmeside.. :-)
  8) Sille

 26. Sille siger:

  [quote name=”Sille”]Hej Rie! :-) Nu har jeg så lavet alle ringe og skal samle dem til hele ringe :P Men det duer ikke rigtig, nu prøver jeg så lige igen.. Men ellers tak for hjælpen :-) Dejlig hjemmeside.. :-)
  8) Sille[/quote]
  Jeg gjorde det! :lol: :lol: :lol:

 27. TinaH siger:

  Hej Rie.

  Jeg er helt ny i det her, og har lige et spørgsmål, inden jeg koster mig over det.

  Tapen behøver ikke være lige så bred som papiret, er det rigtig forstået?
  Og hvor meget må så være uden tape???

  Vh TinaH

 28. Rie siger:

  Hej TinaH

  Nej, tapen behøver ikke at være lige så bred som papiret.
  Den skal bare være bred nok til at dække det stykke af papiret, der vender udad, når tasken er flettet.

  På en 4×9 cm strimmel vil kun ca. 1×1 cm vende udad, og i så fald er måske 1,5×1,5x cm tape være nok… :-)

  :-) Rie

 29. Rie siger:

  Hey alle

  Så fik jeg endelig lavet en video, der viser, hvordan man samler ringene til en flettet taske: http://youtu.be/jY8Otsx-6KM

  Hvis du ikke synes, at din samling er stabil nok, så se videoen. Det er nemt nok at gøre, når man lige har luret hvordan. :-)

  :-) Rie

 30. Sille siger:

  Super Duper Fantastisk!! :lol: Det hjalp mig lidt mere! :P Så havde jeg gjordt det omvendt :P Men TUSIIIIIIIND tak.. :lol:

 31. Rie siger:

  Hej Heidi

  Tak skal du have! :-)

  Hvor er den fed!
  Jeg er desværre aldrig stødt på den fletteteknik… :sad:

  Men hvis du finder noget som helst, der fortæller lidt om, hvordan man gør, må du meget gerne sige til. Det ser fedt ud! (Og fedt at det er lidt anderledes end alle de andre flettede tasker.)

  Det kunne jeg godt tænke mig at prøve… Og med lidt hint om teknikken kan jeg måske regne resten ud – men bare lige sådan ud fra billedet kan jeg ikke regne ud, hvordan det er gjort… :sad:

  :-) Rie

 32. Michelle siger:

  Jeg er gang med min første flettede pung, jeg har lavet lapperne 5 * 11 cm og jeg har lavet 5 rækker med 20 lapper i hver indtil videre, hvor mange rækker er jeg nød til at lave før jeg kan begynde at sy pungen sammen?? Og er 20 lapper på hver række nok? Jeg håber du kan hjælpe, da jeg er lidt på bar bund ;-)

 33. Rie siger:

  Hej Sisse

  Det var da en skæg ide! :-)
  Jeg har ikke prøvet det, men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle virke.

  Jeg kunne godt forestille mig, at helt tynde plasticposer (dem, der nærmest er affaldsposer) er lidt svære at håndtere – men almindelige bæreposer burde man helt klart kunne bruge. :-)

  Det var en god ide – det må jeg lige afprøve en dag! :-)

  :-) Rie

 34. Rie siger:

  Hej Michelle

  Gad vide hvorfor der ikke er noget svar til dit spørgsmål? Jeg er sikker på, at jeg har svaret dig herinde…?

  Nå – men det er et fint antal til en lille håndtaske. (Men det bliver en LILLE håndtaske – sådan én, der er perfekt til en bytur.)

  Men sæt ternene sammen, så kan du jo se, hvornår du synes, at ringene er store nok – og så lukker du dem. Og når du syr ringene sammen, kan du jo altid lave og tilføje en ekstra ring, hvis du ikke synes, at tasken er høj nok. :-)

  :-) Rie

 35. Pernilla siger:

  Hej Sisse og Rie

  Ja det kan man godt, og det holder faktisk rigtigt godt i plastikposer eller nærmer sagt bæreposer.
  Så prøv det, Jeg har selv lavet en pung i bæreposer.

  Hilsen Pernilla

  [quote name=”Sisse”]Hej
  Kan man også lave dem af plastikposer?[/quote]

 36. Rie siger:

  Hej Pernilla

  Perfekt! Tak fordi du bekræfter, at det kan lade sig gøre. :-)

  Og hav en rigtig god week-end! :-)

  :-) Rie

 37. Birte Hansen siger:

  hej jeg er nybegynder,men det går helt godt,har fået lavet en taske,men ved ikke hvordan man får sat en hanke på, og hvor kan man købe disse tilbehør,har været i Panduro hobby men de har ikke noget.??? ;-)

 38. Rie siger:

  Hej Birte

  Du kan lave hanken af mange forskellige ting. Cykelslanger, flettet snor, bælter, hanken fra en gammel taske etc.
  Du kan også flette en ekstra ring af papir – uden at lukke ringen – og sætte den på som hank.

  Jeg plejer at bruge en hultang (den slags, man bruger til at lave hul i bælter). Hvis hanken er lavet af snor, kan du føre snoren igennem hullet, og hvis hanken er lavet af bælte eller andet bredt, kan du bruge en … øhm… klips (den slags med et fladt hoved og to ben – benene føres igennem hullet og et hul i hanken og spredes derefter til begge sider for at holde fast). Lim gerne hanken fast på indersiden af tasken også for at give lidt ekstra hold.

  Jeg kan ikke huske, hvad de klips hedder, men du kan få dem hos boghandlere og i hobby-forretninger. Hultangen kan fås i hobbybutikker og sikkert også andre steder. Min er fra Netto… ;-)

  :-) Rie

 39. CecilieB siger:

  Hej Rie.
  De “clips” du henviser til kaldes blandt andet for danserinde ben. Da jeg arbejde i Bog&Ide kaldte vi dem det, men de har vist også andre navne :-)
  Rigtig god side du har her

 40. Rie siger:

  Hej CecilieB

  Det var et godt navn! :-)
  Tak for tippet.

  Og tak for ros – dejligt at du kan bruge min lille hobbyside. :-)

  Hav en fabeldejlig weekend! :-)

  :-) Rie

 41. SofieJ siger:

  Hej Rie!
  Tusinde tak for denne fantatiske vejledning! Jeg er især vild med billederne.. :-)
  Jeg har nu brugt et par timer og har allerede fået sammensat et vildt flot armbånd. Det er virkelig nemt, når man lige har fanget det. :lol:

 42. Rikke siger:

  Hej :)
  Jeg er gået i gang med en taske, men jeg havde ikke lige fået at vide at der var en nem og en svær side af stykkerne, så jeg har stukket igennem de forskellige lidt på skift? bliver det helt umuligt når den skal syes sammen så? ville det være bedre at starte forfra?
  På forhånd tak.
  Mvh Rikke

 43. SofieJ siger:

  Hej Rikke. :lol:
  Kan se jeg har begået samme fejl :oops:
  Jeg ved det ikke, men umiddelbart tror jeg ikke det gør nogen forskel. Jeg tror bare det er nemmere at flette dem sammen på den måde. :-) Men det er bare er gæt.

 44. Rie siger:

  Hej SofieJ

  Super at du kan bruge det! :-)
  Det er altid superdejligt at høre, at siden hjælper andre – og at jeg ikke bare sidder her og snakker med mig selv… Haha!

  :-) Rie

 45. Rie siger:

  Hej Rikke og SofieJ

  Pøh – jeg har aldrig testet det… ;-)
  Men min logik siger mig, at det kun er et spørgsmål om, at det er nemmere at flette dem sammen på den måde. Det burde ikke have indflydelse på sy-processen, så vidt jeg kan regne ud.

  Men meld gerne lige tilbage, når I engang syr dem sammen? :-)

  Hav en fabeldejlig påske! :-)

  :-) Rie

 46. Rikke siger:

  Hej Sofie J og Rie
  Jeg prøver at fortsætte og se om det lykkedes alligevel :) Så skal jeg prøve at huske og vende tilbage når jeg er færdig :)
  Tusind tak for de hurtige svar og rigtig rigtig god påske til alle :D

  Mvh Rikke

 47. sandra siger:

  hej Rie jeg skal til at lave min første taske men jeg forstår ikke det med forholdende vil gerne lave en med 4*4 cm.

  håber du kan hjælpe mig

 48. Rie siger:

  Hej Sandra

  4×4 cm, det var stort…!

  Men i så fald skal du bruge papirer, der er 16×33 cm.
  (Udregnet sådan: 4cm x 4 = 16 cm på den ene led, og derefter (16 cm x 2) + 1cm = 33 cm på den anden led.)

  :-) Rie

 49. Rie siger:

  Hej igen

  Jamen det kommer jo helt an på, hvordan du gerne vil have tasken til at se ud. :-)

  Jeg lavede faktisk min første taske med store tern (næsten lige så store som du nævner), fordi det var en stor taske (en skuldertaske til min bærbare), og det ser også fedt ud med store tern.

  Men det er ikke sværere at lave med små tern – så der er ikke som sådan en “begynder-størrelse”. Det kommer kun an på, hvad du gerne vil bygge. :-)

  Som regel laver man 1,5-2 cm tern (også fordi de helt store tern kræver store stykker papir, og de er sværere at skaffe) – men det er udelukkende en smagssag.

  Eksempler:
  1 x 1 cm tern = 4 x 9 cm papir
  1,5 x 1,5 cm tern = 6 x 13 cm papir
  2 x 2 cm tern = 8 x 17 cm papir
  2,5 x 2,5 cm tern = 10 x 21 cm papir
  3 x 3 cm tern = 12 x 25 cm papir

  Håber at det hjælper. :-)
  God fornøjelse med det!

  :-) Rie

 50. Sanne S. siger:

  Hejsa :)
  SUPER SIDE!!
  KÆMPE ros herfra!
  Jeg er lidt nysgerrig. Er ved at lave min første flet pung og der går bare derud af. Ska til at lave bund og sy det hele sammen, men jeg tænkte på..
  Er det ikke muligt at lave en “skillevæg” i pungen, sådan man får to rum istedet for et? Jeg kan dog ikke lige lure hvordan dette skal gøres..
  Håber du kan hjælpe :)

  Hilsen
  Sanne

 51. Rie siger:

  Hej Sanne

  Hvor er du sød – tusind tak! :oD

  Jeg har selv overvejet det med skillevæggen, og er faktisk også blevet spurgt om det af en anden bruger.
  Jeg har ikke set det nogen steder, men min umiddelbare tanke er, at man kunne lave en skillevæg enten af stof eller en “plade” af tern (ligesom flappen, http://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/sadan-laver-du-en-flap/), og så kunne den sys i, ligesom når man syr lynlås eller for i tasken.

  Men det ville være meget smart at den ligesom var integreret i tasken i stedet for at være syet på bagefter…
  Jeg prøver lige at summe lidt over det, og se om ikke jeg kan finde på en løsning. :o)

  Hav en fabeldejlig weekend – og held og lykke med pungen! :o)
  Send mig gerne et billede, når du er færdig, så jeg kan se den? Overvejer at lave en side, hvor brugerne kan vise deres tasker frem – ville det ikke være meget skægt?

  :o) Rie

 52. Rie siger:

  Hej Anna

  Jeg går ud fra, at du mener stykkerne af tøseblade?
  De er 6×13 cm, som giver tern på ca. 1,5×1,5 cm.

  Stykkerne af julegavepapir er så vidt jeg husker 4×9, hvilket giver 1×1 cm tern. :o)

  :o) Rie

 53. Jeanette Guldhammer siger:

  Hej.
  Kan det lade sig gøre at få op skrifterne på at lave taskerne på papir tilsendt til min adresse?????????????????????????
  Da jeg gerne vil have det på papir og have det på mig – da jeg går på et værested for psykiske mennesker.
  Jeanette Guldhammer.

 54. Sidsel siger:

  Hej!
  Kom lige lidt i tvivl, du skriver under billede to “færdige papirstykker med tape”, skal man tape det ind når det er gavepapir? Holder det ikke ellers?
  Men super side, det er langt nemmere at forstå hvordan man skal gøre end på mange af de andre sider jeg har været inde og kigge på :)

 55. Rie siger:

  Hej Sidsel

  Det er en rigtig god ide at putte tape på papirstykkerne nærmest uanset hvilket materiale, du bruger. Sådan en taske bliver udsat for lidt af hvert, så den bliver meget mere holdbar med tape. :o)

  Gavepapir er ikke lavet til at holde til ret meget – det er jo lavet til, at man pakker en gave ind og så bliver den pakket op. Det er et engangs-produkt.
  Så jeg ville helt klart putte tape på. :o)

  Super dejligt at høre, at du har glæde af siden! :o)

  :o) Rie

 56. Rie siger:

  Hej Abigail

  Hov! Jeg har tidligere lavet en video, men den blev åbenbart usynlig, da jeg skiftede over til den nye hjemmeside. ;o)
  (Du er nemlig langt fra den eneste, der har problemer med at lukke ringene rigtigt.)

  Jeg har fikset det nu, så du kan se videoen lige over kommentarerne på denne side. :o)

  :o) Rie

 57. Abigail siger:

  Fed hjemmeside. Jeg sidder dog med en frustration – jeg kan ikke få lukket ringene rigtigt! Når jeg prøver at lukke dem ender jeg med at sidde med hvad der ligner en ring der slutter i et kvadrat (altså fire tern sammen) – ved ikke om det giver mening.
  Hvordan får jeg lukket ringen rigtigt – kan du måske evt vise det på film , ikke bare billeder? :)

 58. Dorte siger:

  Hej Rie.
  Jeg kæmper med at flette mig en taske – bare en lille en, men det er, som om jeg ikke får presset stykkerne flade nok – arbejdet kommer til at “fylde for meget” og når jeg så skal sy sammen, vrider det så meget at flettet bliver uens og rykker sig, jeg kan ligesom ikke stramme det nok op.
  Har du nogen gode råd eller fif, jeg kan bruge?
  Mvh. Dorte

 59. Rie siger:

  Hej Dorte

  Undskyld mit sene svar.

  Hmmm… Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener?
  Men det kunne lyde som om, du enten bruger for tykt eller for glat materiale – eller måske er proportionerne på de udklippede stykker forkerte?

  Hvilket materiale bruger du? Og hvor store er dine stykker i cm?

  :o) Rie

 60. Dorte siger:

  Hej Rie.

  Stykkerne måler 7 * 15 cm. og det er folie fra kaffeposer, jeg har tidl. prøvet at blande det samme materiale med plast ( Cirkelkaffe )og troede, det var derfor, at det gik galt, men det er stadig det samme – ligesom at flettet vrider og åbner sig ( går op ), når jeg kæmper med sammensyning.

  Mange hilsner
  Dorte

 61. Rie siger:

  Hej igen

  Formatet (7×15 cm) er i hvert fald rigtigt, så det er ikke derfor.
  Jeg har ikke selv flettet med kaffeposer, men det er der rigtig mange andre, der gør, så det burde ikke umiddelbart være et problem…

  Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med, at du blander materialet med plast (Cirkelkaffe)?

  Det undrer mig meget, at ternene åbner sig igen – jeg har aldrig oplevet at de var bare i nærheden af at gå op, når de først er flettet sammen. Så sidder de meget fast sammen.
  Så lige umiddelbart tænker jeg, om folien er for tynd og/eller for glat? Måske skal du prøve at beklæde stykkerne med tape? Så bliver de både tykkere og lidt mindre glatte…

  Du skriver, at “arbejdet kommer til at fylde for meget” – hvad mener du?
  Kan du evt. sende mig billeder på info@altomhobby.dk? Så kan det være, at jeg forstår, hvad der går galt. :o)

  :o) Rie

 62. Olivia siger:

  Hej tror du ikke du kunne fortælle om hvordan du sætter det sammen til en taske/pung måske :)

  Hilsen Olivia :D

 63. Rie siger:

  Hej Olivia

  Det har jeg skam skrevet masser om. :o)
  Hvis du kigger i menuen til højre (den kasse, der hedder “I samme kategori”) eller i topmenuen, så finder du masser af info om, hvordan man syr ringene sammen, laver forskellige bunde, flap, lynlås etc.

  Jeg har også samlet det hele (og lidt til) i en pdf, som du kan købe for en halvtredser, hvis det er.
  http://www.altomhobby.dk/produkt/flettede-tasker-bog/

  :o) Rie

 64. Akita larsson siger:

  Hejsa Rie ..jeg har tilladt mig at låne dine billeder af vejledning til hvordan du fletter..til en facebook gruppe der hedder for alle os der fletter..hvor jeg selvfølgelig har linket til din fine side..Du er meget velkommen i gruppen..desuden har jeg også en anden kreativ gruppe som hedder 1000 kreative ide´er hvor du også er meget velkommen hvis du lyster :-) Venlig hilsen Akita Nb. Godt nytår :-)

 65. Birgit siger:

  Hejsa

  Ville blot indkaste et par ideer. Poser fra frosne grøntsager, teposer. Jeg har fundet ud af at den letteste måde at lukke ringen på er med hjælp af en lille flad griber som man bruger til overlock maskiner for at få fat i sytråden. I skrivende stund kan jeg ikke komme på hvad den hedder. Men den ligner lidt en pincet bare i større format.

  Pisse fed side du har. Og din løsning med flappen skal snart afprøves. Har fået svar på så mange spørgsmål.

  Tænker om du kender til teknikken med at hækle en taske af snipperne fra dåseøl/sodavand. Kan simpelthen ikke finde noget på nettet.

  Kh
  Birgit

 66. Rie siger:

  Hej Birgit

  Tusind tak for alle dine ideer! :oD
  Og dejligt, at du har glæde af min lille side. :o)

  Jeg har desværre ikke selv leget med at lave tasker af dåseringe, men der findes en del sider om det, så jeg har fundet nogen frem til dig:

  http://ibrugigen.blogspot.dk/2011/07/pop-tab-blomster-siden-af-tasken.html

  http://www.greatgreengoods.com/2008/01/10/pull-tabs-pop-tabs-pop-tops-what-do-you-call-them/ – der er links til forskellige typer instrukser nederst på siden

  http://adb.hubpages.com/hub/How-to-make-a-pop-tab-purse

  http://www.hobby-loppeshoppen.dk/34391385

  Jeg håber, at det hjælper – og god fornøjelse! :o)

  :o) Rie

 67. Rie siger:

  Hej Bente

  Hvis du kigger i topmenuen, så er der en masse sider under “Flettede tasker”. Her finder du alt, du har brug for at vide for at flette tasker. :o)

  Hvis du foretrækker en samlet manual, så har jeg skrevet en bog med alt det samme indhold og lidt til – og her går jeg en smule mere i dybden med nogle af tingene.
  Det er en pdf, og den koster en halvtredser. Den er lavet i A4, så den er lige til at printe, hvis du vil det. :o)
  http://www.altomhobby.dk/produkt/flettede-tasker-bog/

  :o) Rie

 68. Pingback: Taskefletteri | #GenbrugsGuiden

 69. Margit siger:

  hej jeg er i gang med at lære det laver en der hedder 8 cm brede og 17 cm lange hvor mange strimler skal man lave til en hel taske og hvor mange skal der til en ring ?

  • Rie siger:

   Hej Margit

   Det kommer jo helt an på, hvor stor en taske, du vil have… :o)

   Flet stykker sammen, til ringen har samme omkreds, som du vil have på tasken. Derefter laver du flere ringe og lægger dem ovenpå hinanden, indtil bunken er så høj, som du vil have tasken. :o)

   Mange hilsner
   Rie

 70. Emma Kalindi siger:

  Hej

  Jeg har et lille spørgsmål. Jeg er i gang med at lave en pung på 30 pr. række men hvordan regner man ud hvor mange man skal bruge til bund?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *