Flettede tasker

Jeg er helt vild med flettede tasker, men de koster en bondegård i butikkerne.

Heldigvis kan du sagtens selv flette dine egne tasker!   :o)
Det tager lidt tid, men det er ikke svært, og resultatet er flotte og holdbare tasker, som du vil få masser af komplimenter for.   :o)

Taskerne er kendt som ecobags, candywrapper bags og meget andet – og det kommer sig af, at du kan flette taskerne af kaffeposer, slikpapir, chipsposer, dameblade, aviser, gavepapir og meget andet.

Bare find noget med et pænt mønster og gå i gang med at klippe, folde og flette.

Flettede tasker kort fortalt

Når du vil flette en taske, skal du først og fremmest bruge en masse stykker papir i den rigtige størrelse, og de skal alle sammen beklædes med tape for at gøre dem mere holdbare og sikre, at de kan tåle, at du rent faktisk bruger tasken.     ;o)

Papirstykkerne foldes og flettes sammen til ringe, som du derefter kan sy sammen, så du får en taske. (Bare rolig, det er meget nemmere end at sy i stof.)

Lad os tage det i detaljer, ét skridt ad gangen. Jeg har lavet trin for trin instruktioner til det – dem finder du herunder.

Eller gå direkte til trin 1, som handler om at klippe papir i de rigtige størrelser og beklæde dem med tape >>


E-bøger - lær at flette tasker af papir

Jeg har samlet alle mine tips og guides i to omfattende pdf’er om flettede tasker.

Den ene tager det helt fra bunden, og den anden udvider med flettede skåle, æsker, forskellige hanke til tasker etc. – og begge bøger er fyldt med billeder og trin-for-trin instruktioner.

Du finder bøgerne her:
Flettede tasker
Flere flettede tasker – hanke, æsker, skåle etc.

51 kommentarer til “Flettede tasker

 1. Kat siger:

  Hej! :-)
  Jeg elsker bare også disse tasker.
  Ville høre om du ikke kunne vise hvordan du fæstner en rem? Og hvad bruger du fx til at lave remmen? :-)

  Kat :-)

 2. Rie siger:

  Hej Kat

  På den ene taske har jeg brugt et tyndt bælte som rem (det er den taske, hvor enden af bæltet sidder rundt om selve tasken, med bæltespændet foran. Blomsten på remmen er en del af bæltet).

  Inden jeg syede lynlås i, brugte jeg en tang (beregnet til at lave huller i bælter), og med den lavede jeg huller både i tasken og i remmen. Så limede jeg remmen fast på indersiden og satte nitter gennem hullerne i både taske og rem for at holde det ekstra godt fast.
  (Jeg tror, at de hedder nitter. Det er ligesom dem her: http://www.cchobby.dk/deko-nitter-28-ass_1.aspx – men i guld og formet som hjerter.)

  På en anden taske (kan også ses på billedet) flettede jeg tyk satinsnor til en rem. Igen lavede jeg huller i tasken med bæltetangen, og så førte jeg snoren igennem og bandt nogle seriøse knuder indeni, så snoren ikke kan glide ud gennem hullet.
  (Det var en lille bitte taske, så den skulle ikke kunne klare så meget vægt.)

  Jeg har set andre bruge slangerne fra cykeldæk, og gaffatape der er foldet, så det ligger dobbelt. Der er rigtig mange muligheder… :-)

  Jeg skal nok få taget nogle billeder snart, men jeg skal lige holde ferie først… ;o)

  :-) Rie

 3. inge siger:

  hej jeg vil høre om du har en vejledning til hvordan jeg laver en klap på tasken og hvordan jeg syr den på

  venlig hilsen inge

 4. Rie siger:

  Hej Inge

  Det var da sjovt – jeg kunne have svoret på, at jeg havde lavet en forklaring med billeder vedr. klap på tasker. Jeg har nemlig selv ledt en del efter det, og fandt kun instrukser, man skulle betale for at få…

  Nå – jeg har i hvert fald billeder liggende, så det får jeg lige lavet. Men der går desværre 2-3 uger, før jeg har tid til at sætte mig og lave det. (Det tager nogle timer at lave sådan en udførlig forklaring med billeder.)

  Håber at det er ok. Du kan evt. sende mig en mail på info@altomhobby.dk, så jeg har din mail-adresse. Så sender jeg dig besked, så snart jeg har fået lavet instrukser. :-)

  :-) Rie

 5. Rie siger:

  Hej Anna

  Det kommer meget an på, hvordan du vælger at lave bunden. Hvis man “bare” syr den nederste ring sammen, så er der et tern tilovers i hver ende, som skal proppes ind i tasken, og der er det lidt svært at undgå, at man kan se snoren.

  Men jeg har lavet nogle flade bunde, hvor antallet af tern passer sammen med ringene, så der ikke er nogen tilovers – og så kan man ikke se snoren. :-)

  Du kan se dem her: https://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/sadan-laver-du-bunden.

  :-) Rie

 6. Bettina siger:

  Hey jeg er ved at lave en taske med bund hvor ringene er syet sammen, men jeg kan ikke få spidsere til at møde hinanden på den øverste kant af tasken, hvordan gør man det og hvad har jeg evt. Gjordt forkert?

 7. Kari siger:

  Hej :-) Ville lige hører om hvordan du gøre chips og slik poser rene til at lave tasker af dem :-) Laver nemlig selv en del punge og tasker og vil nu prøve og begive mig ud i og lave dem med større bund :-D

 8. Rie siger:

  Hej Bettina

  Hov! Undskyld, jeg først svarer nu. Jeg må have overset den mail, der fortalte mig, at du havde skrevet…

  Jeg er ikke sikker på, hvad du mener med at få spidserne til at møde hinanden på den øverste kant i tasken? Hvorfor skal de møde hinanden?

  Har du syet bunden sammen? Spidserne i toppen er jo ligesom spidserne i bunden…

  :-) Rie

 9. Rie siger:

  Hej Kari

  Jeg har faktisk ikke brugt chips og slikposer endnu – jeg har udelukkende brugt tøseblade og gavepapir…

  Men umiddelbart tænker jeg, at jeg ville klippe dem op, så jeg havde 1 stor flade, og så gøre dem rene indeni med en svamp og sæbevand…? Virker det ikke?

  :-) Rie

 10. sveske siger:

  Jeg synes det er nemmest hvis jeg syr et foer i i farve der passer til tasken og syr lynlås og hank fast i foret, der så syes fast i den flettede taske. Det giver en større fasthed og bedre hold på det hele

  Lissen

 11. Livsen siger:

  Hej.

  Jeg Skal lave en fletpung af aviser, og vil lige høre erfarringer med hvad jeg skal gøre for at det holder, da avispapiret jo er mega tyndt. Jeg har flettet en ring, og håber jeg kan “pensle” med det man også bruger til decupage ? eller skulle jeg ha penslet hvert enkelt stykke papir ? Tasken skal kun lige holde til et enkelt arrangement, så jeg kan godt slække lidt på kvaliteten :lol: men hvad anbefaler i ?

  8) Livia

 12. Rie siger:

  Hej Livia

  Normalt ville jeg også putte pakketape på lapperne, inden jeg folder. Men når du kun skal bruge den en enkelt gang, og du allerede har flettet, tror jeg godt at decoupagelim/-lak kunne gøre den holdbar nok. :-)

  Alternativt er hobbylak sikkert også godt – når nu den ikke skal holde i længden.

  Ved mit første fletteforsøg havde jeg ikke fået købt pakketape, så jeg lavede tasken uden (men det var ikke avispapir, det var tøseblade – de er lidt tykkere og overfladebehandlede). Den holdt et stykke tid uden problemer, og da jeg så fik købt pakketape, sad jeg møjsommeligt og puttede tape rundt om hvert eneste tern – sådan lidt ind under kanten, så kanterne også var beskyttede. Men det var også store tern (næsten 4×4 cm), så det var relativt nemt at komme rundt om kanterne. Det er nok svært med en lille taske, tror jeg…

  Men jeg tror, at det er helt fint, hvis du pensler med decoupagelak/-lim eller hobbylak. :-)
  Du folder jo også hvert papir mange gange (tror at jeg på et tidspunkt regnede ud, at hvert tern faktisk er 32 lag eller sådan noget), så det er ikke så meget det at få den til at holde sammen – det er bare at beskytte overfladen lidt. :-)

  :-) Rie

 13. Michelle siger:

  Jeg har endelig fået lavet mig en hjemmeside med alle de tasker jeg laver, jeg har arbejder med flettede tasker i snart 1 år, men det er først indenfor de sidste måneder jeg virkelig har taget mig sammen til en hjemmeside. Vil i ikke lige kigge den ud? http://www.juillet.dk

 14. Rie siger:

  Hej Michelle

  Hold da op, du har lavet mange – og hvor er de fede!

  Jeg kan se, at du bl.a. har brugt det samme gavepapir med roser, som jeg også har købt. Jeg syntes bare, at det så lidt for rodet ud, da jeg lavede den, så jeg stoppede efter 3 ringe eller sådan noget og droppede det igen. Men jeg kan da godt se, at jeg bare skulle være fortsat… ;-)

  Held og lykke med at få solgt en masse tasker! :-)

  :-) Rie

 15. Bethina siger:

  Hejsa :-)

  Jeg kunne oz godt bruge en DIY-vejledning til hvordan du laver en klap :-). Jeg har forsøgt mig nogle gange, men jeg er ikk tilfreds med resultatet.

  Håber, at du har mod på, at lave en DoItYourself og hjælpe os stakler, som er gået i stå med at flette en klap *ggg*

  :lol: Bethina

 16. Rie siger:

  Hej Bethina

  Hov! Det har jeg da lovet helt tilbage i juli og glemt alt om igen…!

  Jamen jeg har billederne liggende, så jeg skal bare:
  1: Huske at gøre det
  2: Finde tiden

  ;-)

  Jeg har lige lidt travlt de næste dage, men jeg prøver at nå det i weekenden eller i starten af næste uge. :-)

  :-) Rie

 17. Bethina siger:

  Hej Rie :-)

  1000 tak for din DIY til at lave en klap *SS*. Den er jo meeeget nemmere end alt det jeg har prøvet mig frem til tidligere :lol: . Så nu kan nogle af mine tasker begynde at “klappe i” *GGGGGG*

  Rigtig dejlig side, du har har og den er flittigt benyttet ;-)

  :lol: Bethina

 18. Kari siger:

  Hej :-D
  Tænkte på om du kunne vise hvordan man laver flad bund ?? Synes ikke at jeg kan få det til :-)
  Mvh Kari

 19. Diana birch siger:

  HJÆLP jeg er ved at flette min første taske :P men problemet er at mine ringe ikke er lige store hvordan kan det være? :oops: jeg har en masse med lige tal (20) og så har jeg nogle med 21 toppe håber i forstår hvad jeg mener :oops: og håber i kan svarer på det knus Diana

 20. Rie siger:

  Hej Diana

  Lige umiddelbart må det jo være fordi du har for mange tern i nogle ringe. Du må simpelthen pille de lange ringe op, fjerne 2 tern og sætte ringene sammen igen. Så har de 20 toppe i stedet for 21. :-)

  :-) Rie

 21. Julie Meyer siger:

  Hej :-) jeg er begyndt på en taske;-) og har lavet de to plader/sider er det rigtigt at gøre sådan?:-) og hvis det er, hvordan lukker jeg den så?:-)

  Vil virkelig gerne blive færdig med den da det betyder rigtig meget for mig hvis jeg kunne give den til min mor!:-)

 22. Rie siger:

  Hej Julie

  Du har lavet to sider…?

  Jeg er lidt forvirret – man laver et antal ringe, som man syr sammen…?

  Jeg har lavet instrukser til at flette tasker fra start til slut – kig i venstremenuen eller menuen herunder, der er masser af punkter, der forklarer, hvordan man gør. :-)

  Hvis du har lavet to plader, tænker jeg, at de måske også kan sys sammen på samme måde, som man syr ringene sammen. Men det kommer nok lidt an på, hvordan du har lavet pladerne…

  Man skal helst have ende-ternene til at vende en bestemt vej mod hinanden, når man syr, og hvis du har plader med “løse tern”, kan det blive rigtig drilsk. Men jeg kan desværre ikke sige så meget klogt uden at sidde med den i hånden…

  Men prøv at kigge i venstre- og bundmenuen (det er de samme punkter, der står i de to menuer). De skulle meget gerne kunne hjælpe dig til at få en taske klar til din mor inden jul. :-)

  :-) Rie

 23. Karina Invernizzi siger:

  Hej

  savner lidt en vejledning i hvordan man sy’r den første ring på en flad bund….har to tern i hvert hjørne…skal de foldes ind eller syes sammen…??? umiddelbart ser det ud som om det bliver pænest, hvis man kunne sy dem sammen, men de “passer jo ikke sammen” når man samler dem…hvis du forstår hvad jeg mener….håber at du kan hjælpe…;)

 24. MiaC siger:

  Hej!

  Jeg har et spørgsmål, er der en mail adresse man kan skrive til dig?
  Jeg er nemlig selv ved at opbygge en hjemmeside, og ville i den forbindelse gerne lige spørge dig om det par ting?

  Mvh. Mia

 25. Rie siger:

  Hej Mia

  Det kan du tro – bare skriv på info@altomhobby.dk. :-)
  Jeg sidder dog lige midt i hovedopgave, som skal afleveres fredag, så det kan godt være, at jeg først når at svare dig i weekenden. ;-)

  :-) Rie

 26. Ronja siger:

  for mig fungere det rigtig godt med tape! Det er også en mulighed at tage lak på til sidst….
  Held og lykke! :lol:

  Ronja

 27. Tina Jensen siger:

  Hvordan laver jeg en flad bund og syr den på kan ikke rigtig finde ud af det kan du muligvis hjælpe

 28. Lea siger:

  Jeg kan heller ikke rigtig lige spotte hvordan den kvadratiske bund syes på? Kan du give en forklaring? :)

 29. Tina Jensen siger:

  Jo men kan ikke helt gennemskue hvordan det skal gøres eks. Hvordan jeg skal sy den på og bliver også lidt forvirret da der E andre måder også kan jeg se og de skriver at den ene er forkert men er der en rigtig og en forkert eller er det en smags sag

 30. Rie siger:

  Hej Lea

  Jeg er ikke helt sikker på, hvad du er i tvivl om…?

  Jeg har indsat et ekstra billede nederst på https://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/sadan-laver-du-bunden/kvadratisk-bund, hvor du kan se, hvor hvert hak i din ring passer ind.

  Så syr du bare i zig-zag ligesom når du syr ringe sammen. Det burde passe sammen, så du bare kan sy fuldstændig, som når du syr ringe sammen – men hvis der er et enkelt hak eller to, der vender den forkerte vej, så må du være kreativ og sy lidt i cirkler eller noget.

  Det vigtige er jo, at alle tern er syet sammen – ikke om snoren lige går den rigtige vej igennem.

  Hjælper det?

  :-) Rie

 31. Rie siger:

  Hej Tina

  Der er ikke umiddelbart nogen rigtige og forkerte måder. Det vigtige er, at du får syet alle tern sammen – om du så gør det ved at sy i zig-zag eller ved at sy i cirkler; det er ikke så vigtigt, så længe de bare sidder godt fast/sammen. :-)

  Hvem skriver, at den ene måde er forkert? Hvilken måde skulle det være? Har du et link, jeg kan kigge på, så jeg lige kan se, hvad der skulle være forkert?

  Måske hjælper det billede, jeg lige har sat ind under https://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/sadan-laver-du-bunden/kvadratisk-bund?

  Ellers fortæl mig gerne, præcis hvad det er, der driller? :-)

  :-) Rie

 32. Rie siger:

  Hej Bente

  Det er kun mig… Men jeg håber også, at du får glæde af siden. Og spørg endelig, hvis der er noget, der driller. Måske kan jeg hjælpe. :o)

  :o) Rie

 33. Rie siger:

  Hej Cecilie

  Jeg mangler et setup mht. kamera, men med lidt held får jeg faktisk en fod til kameraet i dag. Så forhåbentlig kan jeg lave en video til dig i løbet af weekenden. :o)

  :o) Rie

 34. lisbet nørgaard siger:

  Kære Rie,

  Flettede tasker er bare så smukke. Jeg har lavet en stak af dem, men har ikke taget dem i brug/givet dem væk, da jeg ikke har fundet en måde til at beskytte dem i regnvejr. Hvilken lak bruger du?

  • Rie siger:

   Hej Lisbeth

   Jeg lakerer ikke; jeg beklæder papiret med pakketape, inden jeg fletter. :o)

   Mange hilsner
   Rie

  • Rie siger:

   Hej Sille

   Lige over kommentarerne på denne side (og også oppe i topmenuen under “Kategorier”) er der links til forklaringer på hele processen fra start til slut.

   Du finder den første side – som handler om papirstørrelser og hvordan man fletter – her: https://www.altomhobby.dk/flettede-tasker/sadan-gor-du/

   Bare gennemgå alle siderne om flettede tasker – der står sådan cirka alt, du har brug for at vide. :o)

   Hilsen Rie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *