Cernitsmykker – Perfect Pearls

Perfect Pearls er farvet pulver med en skinnende finish. Det kan bl.a. bruges til at dekorere kort, cernit / fimo / polymer, blandes i resin og meget andet.

Jeg bruger det tit på mine cernitsmykker, hvor pulveret giver en superflot overflade. Det fås i mange farver, men jeg bruger hovedsageligt guld, rød og perle (som ligner sølv). Jeg bruger det på sort cernit, og kombinationen gør, at det får en farve som antikguld, bordeaux og antiksølv.

Alternativer

Der findes forskellige pulvere, der fungerer ligesom Perfect Pearls. Jeg valgte Perfect Pearls, fordi jeg fandt en masse gode videoer og tutorials, hvor de havde brugt det mærke – så jeg valgte at gå den sikre og afprøvede vej.  ;o)

(Jeg har i andre tilfælde gennem årene flere gange købt andre mærker end de fleste bruger, fordi det var billigere – eksempelvis lak – og det ender desværre tit med, at resultaterne ikke bliver som håbet.)

Jeg har ikke prøvet andre mærker, men hvis økonomien er en vigtig faktor for dig, findes der billigere alternativer.

Tør eller fugtig overflade

Hvis du bruger Perfect Pearls på en lidt fugtig overflade som eks. cernit, sidder den fint fast af sig selv.

Har du en tør overflade som papir, bagt cernit og lignende, kan du bruge lidt Perfect Medium for at få pulveret til at sidde fast. Det er en lille stempelpude, som du simpelthen trykker der, hvor du vil have pulveret til at sidde fast.

Bruger du det til smykker, vil jeg anbefale, at du lægger lak eller resin ovenpå, da det ellers kan blive slidt væk over tid.

Hvis du vil lave et mønster, kan du duppe stempelpuden hen over et stempel, og så stemple på papiret med stemplet. Derefter kan du dekorere med Perfect Pearls – og til sidst puster du simpelthen det overskydende pulver væk. Der hvor papiret er behandlet med Perfect Medium, sidder pulveret fast.

Inspiration og tutorials

Kig evt. på YouTubes Perfect Pearl videoer – der er masser af gode tutorials og inspiration. Men pas på – man får lyst til at prøve det hele…   ;o)


4 kommentarer til “Cernitsmykker – Perfect Pearls

 1. juliesnus siger:

  Hej.
  Har siddet og søgt på nettet, for at finde en forhandler af Perfect Pearls……men uden det store held!! Hvor har du købt dine??
  På forhånd Tak

 2. Rie siger:

  Hej Juliesnus

  Det står inde under links: http://www.altomhobby.dk/cernitsmykker/links

  “EJR Beads
  http://www.ejrbeads.co.uk
  Jeg har købt Perfect Pearls i England. Jeg kan faktisk ikke huske, om det var fordi, det var dyrere i Danmark, eller om jeg slet ikke kunne finde forhandlere i Danmark – men jeg valgte i hvert fald EJR Beads. Emma – som ejer butikken – var meget hjælpsom og svarede hurtigt på mails (2 timers svartid), og det hele forløb gnidningsfrit. Hun tager £2,95 for en bøtte – det svarer til ca. 30 kroner.”

  :-) Rie

 3. Pia Norman Roed siger:

  Hej. Hvor kan jeg købe Fimo deko gel ? Hvilke steder på nettet er sikre at handle Fimo og lign til miniature ? Håber du kan hjælpe mig. Mvh Pia

 4. Rie siger:

  Hej Pia

  Jeg har aldrig haft problemer med at købe noget online (og jeg har købt en del efterhånden), så jeg tror ikke, at du skal være bekymret for at handle på nettet. :o)

  Jeg har ikke styr på de bedste indkøbssteder prismæssigt for lige præcis Fimo Deko Gel, men jeg har fundet et par steder til dig.

  Du kan få det hos Nordform: http://www.nordform.dk/Hobbyartikler/flydende-fimo-50-ml.aspx
  Dem har jeg købt hos tidligere uden nogen problemer. :o)

  Jeg kan også se, at man kan købe det her: http://www.ejrbeads.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=17_32&products_id=151.
  Hende (Emma) har jeg selv købt Perfect Pearls hos, og hun var meget sød og hjælpsom. Hun bor i England, men sendte i hvert fald dengang gerne til Danmark. (Og portoen er ikke umiddelbart dyrere, end hvis man sender fra Danmark.) :o)

  Det kan også købes her: http://nidaros-handel.dk/afstoebning-forme-124/fimo-liquid-flaske-med-50-ml-p1457
  (Dem har jeg ikke selv købt hos endnu.)

  Jeg håber, at det hjælper. :o)

  :o) Rie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *