Cernitsmykke 12

 

Sådan laver du dette vedhæng af cernit:

Rul et sort stykke cernit fladt ud – måske 2 mm tykt (eller hvor tykt du selv synes).

Skær et stykke ud i den størrelse, du vil have vedhænget. Lav det 1-2 cm højere end det færdige vedhæng skal være.

Buk den øverste del bagover og rundt, så den skaber en “tunnel” bagpå vedhænget. Den bruges til at føre halskæden igennem.

Lav to små hjerter af sort cernit og form en spiral (eller hvad du vil have) af messingtråd (eller anden guldfarvet tråd. Læg tingene, hvor du vil have dem – men det KAN være en god ide at tage tråden af igen inden bagning afhængigt af, hvad den er lavet af. (Jeg har ikke oplevet problemer endnu, men jeg ved ikke, om der findes materialer, der måske bliver misfarvet af at komme i ovnen.)

Du kan vælge at farvelægge hjerterne med Perfect Pearls, før du lægger dem på vedhænget. Så undgår du, at farverne drysser (det er meget fint pulver og kommer let lidt ved siden af. Men det kan også være superflot at tillade en smule drys rundt om hjerterne. Så sætter du bare hjerterne på vedhænget og påfører derefter Perfect Pearls med en lille pensel – det vil sandsynligvis give lidt “stjernestøv” rundt om hjerterne.    ;o)

Hvis du vil have mere stjernestøv, så dyp penslen i Perfect Pearls og bank den derefter på kanten af bøtten, så det meste ryger af igen. (Ellers får du store klumper frem for stjernestøv.)
Hold derefter penslen over smykket og bank let på håndtaget med en finger, så der drysser lidt af.

Så bager du vedhænget i ovnen efter de specifikationer, der står på pakken. Det skal sandsynligvis bages / brændes ved 100-130 grader i 15-30 minutter.

Læg snoren tilbage på smykket, hvis du har pillet den af. Bland resin og dryp det på vedhænget med en tandstik. Dæk det til, så der ikke kommer støv i den blanke overflade (men uden at overdækningen rører ved resinen) og lad det tørre. Der står på pakken, hvor længe det skal tørre.

Har du spørgsmål til at bruge resin, kan du læse mere om det her.

 

 


4 kommentarer til “Cernitsmykke 12

 1. Rie siger:

  Hej Lisa

  Tusind tak! 8)

  Jeg er blevet helt hooked på det med cernit, Perfect Pearls og resin, for det bliver bare SÅ flot hver gang, synes jeg! :-)

  (Farverne er godt nok helt forkølede på de to midterste billeder – men det så nu også fedt ud med den røde farve, synes jeg, så de kom med alligevel… ;-) )

  :-) Rie

 2. lisaastrup siger:

  Ja fotografering er en helt anden kunst, som jeg øver flittigt i.

  Jeg var så heldig at jeg fik et super lækkert kamera til min fødselsdag i sommer.

 3. Rie siger:

  Ej, hvor fedt!
  Jeg har købt et fint spejlrefleks-kamera, men jeg får slet ikke øvet mig på at tage gode billeder. Der er alt for mange andre ting, jeg også gerne vil nå… ;-)

  :-) Rie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *